Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záchranári pátrajú po dvoch nezvestných českých jaskyniaroch

KOŠICE - Záchranári pátrajú neďaleko Rožňavy po dvoch českých jaskyniarskych potápačoch, ktorí sa nevrátili z jednej z okolitých jaskýň.

ČTK to potvrdil šéf Horskej záchrannej služby Jozef Janiga a zástupca rožňavských hasičov. Záchranári dúfajú, že českí potápači môžu byť nažive v neprístupnej časti jaskyne.

Potápačom v jaskyni Hučiaca vyvieračka neďaleko Kunovej Teplice sa podľa Janigu snaží pomôcť viacero záchranárov, asistujú im aj dvaja hasiči z Rožňavy, povedal ČTK operačný dôstojník rožňavských hasičov Peter Szabad. S nezvestnými sa zatiaľ záchranárom nepodarilo nadviazať žiadny kontakt, Szabad však dodal, že akcia bude pokračovať celú noc.

Rožňavský speleológ a novinár Alexander Buzinkay, ktorý bol na mieste, ČTK povedal, že potápači plávali v priestoroch, cez ktoré naposledy človek prenikol pred pätnástimi rokmi.

Do zatopenej časti jaskyne sa podľa neho najprv vypravila dvojica českých potápačov, ktorí sa dostali do neprístupných chodieb v ďalšej časti jaskyne. Späť sa však vrátil iba jeden a neskôr sa nevynoril iný český jaskyniar, ktorý sa snažil prvému nezvestnému kolegovi pomôcť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu