Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Ministerstvo vnútra chce terénne autá za desiatky miliónov

BRATISLAVA - Približne 60 až 80 miliónov korún (1,992 mil. až 2,656 mil. €) bez dane s pridanej hodnoty chce investovať rezort vnútra do nákupu terénnych automobilov nižšieho štandardu.

Vyplýva to z informácii, ktoré sú zverejnené vo Vestníku verejného obstarávania. Rezort plánuje za štyri roky kúpiť približne 70 áut, majú ich získať v Bratislave a ďalších mestách.

Podľa Vestníka ide o osobné terénne motorové vozidlá, ktoré sú určené na jazdu na spevnených a nespevnených cestách a jazdu v teréne. Uchádzači, ktorí sa chcú zapojiť do verejnej súťaže, musia zložiť zábezpeku vo výške tri milióny korún (99 580 €).

Podľa Vestníka rezort vnútra nakúpil nedávno aj sto motoriek Honda Deauville. Agentúre SITA to potvrdila Vladimíra Hrebeňáková z Komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra.

Motorky sú určené pre dopravnú políciu na Krajských a Okresných riaditeľstvách Policajného zboru, dodala. Cena jednej motorky aj s výbavou je 458 830 korún (15 230 €), celkovo rezort investuje približne 45,8 milióna korún (1,52 mil. €).

Na využívanie týchto motoriek podľa Hrebeňákovej začnú školenia pre policajtov už v najbližších dňoch. V minulom roku odovzdalo ministerstvo do používania okolo 700 nových vozidiel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu