Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kaliňák: Palko sa priživuje na smrti policajta

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

BRATISLAVA – Poslanec Vladimír Palko sa politicky priživuje na smrti policajta, tvrdí to minster vnútra Róbert Kaliňák. "Personálne rozhodnutia policajných funkcionárov rešpektujem a chápem ich. Čo nepochopím, je politické priživovanie sa poslanca Vladimír Palka na smrti policajta, s cieľom za každú cenu propagovať značku svojej novej strany," uviedol dnes pre TASR.

Palko sa v stredu vyjadril k nevydarenej fingovanej akcii, pri ktorej polícia podľa neho postupovala neštandardne, keď pri celej akcii zlyhala komunikácia s nasadeným policajtom. "Podľa mojich informácií mal policajt objednávateľovi lúpeže odovzdať kufrík, v ktorom bol notebook a zmenky, kufrík bol ale prázdny, čo bola zrejme príčina, prečo ho zastrelili," povedal poslanec. Palko označil celú akciu za snahu polície čo najlepšie a najdôslednejšie prípad vyriešiť, no žiaľ, s tragickým koncom. Za riziko označil aj to, že polícia na celú akciu nemala povolenie od prokuratúry, podľa neho ale nepostupovala nezákonne, keďže takýto postup jej umožňuje zákon o Policajnom zbore.

Policajný prezident Ján Packa priznal, že počas akcie prišlo k niekoľkým taktickým pochybeniam. Pôvodná policajná akcia však podľa neho bola pripravená dobre, problémy spôsobili náhle zmeny zo strany organizátora lúpeže.

Nitriansky policajný riaditeľ Ján Štark odstúpi, po návrate z kúpeľov požiada ministra o uvoľnenie z funkcie. Oznámil to na dnešnej tlačovej besede v Bratislave. Jeho odchod je reakciou na nevydarenú pondelňajšiu policajnú akciu, pri ktorej zastrelili policajta Róberta Vidu (+34) a jedného z páchateľov fingovanej lúpeže Ivana Riga (+42).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu