Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Bývalý policajt sa priznal, bral peniaze aj kozmetiku

BANSKÁ BYSTRICA – Bývalý dopravný policajt prideľoval „zaujímavé“ evidenčné čísla, za čo bral peniaze aj kozmetiku. Dnes sa pred súdom priznal.

Policajt Peter D. (33) pracoval na dopravnom inšpektoráte v Banskej Bystrici na evidencii vozidiel. Za prednostné vybavovanie vecí, vrátane prideľovania zaujímavých a „pekných“ evidenčných čísel, zobral od najmenej troch ľudí úplatky a vecné dary.

Išlo o peniaze – od päťsto do tisíc korún (16,60 do 33,19 €), prípadne o kozmetiku. Expolicajt sa na súde k trestnej činnosti priznal, preto sa dokazovanie o vine neuskutočnilo.

Prípad Petra D., ktorého prokurátor ho viní zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a brania úplatku, dnes pojednával Špeciálny súd v Banskej Bystrici. Na návrh obhajoby, ktorá namieta právnu kvalifikáciu konania policajta, sa dokazovanie uskutoční v októbri. Obhajca Ján Gereg totiž tvrdí, že na policajta ako technika sa nevzťahuje inštitút verejného činiteľa.

Tým by sa znížila trestná sadzba, ktorá podľa predloženej obžaloby predstavuje tri až osem rokov. Návrh sudcu na uzavretie dohody o vine a treste prokurátor prijal, ale expolicajt odmietol, pretože nesúhlasí s právnou kvalifikáciou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu