Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bratislavčan vyrábal drogy za 200 tisíc týždenne

BRATISLAVA – Príjem viac ako 200 tisíc týždenne (6 639 €) mal zabezpečený Bratislavčan Martin P., ktorý sa zaoberal výrobou metamfetamínu.

Drogy vyrábal na základe objednávok od dílerov, spravidla počas dňa dva až trikrát každý druhý deň. Na jedenkrát dokázal vyrobiť v priemere 150 dávok. Distribúcuiu mal na starosti jeho spoločník Peter B. Oboch včera zadržala Národná protidrogová jednotka pri akcii s krycím názvom Don.

Pri zákroku Peter B. odovzdal metamfetamím, ktorý mal v zatavených striekačkách vo vrecku nohavíc. Pri domovej prehliadke u Martina, ktorý si prenajal byt špeciálne na výrobu drog, zaistili kompletné laboratórne zariadenie, vyrobené drogy, prekurzory, rôzne chemické látky kyseliny, sklenené nádoby či množstvo prázdnych striekačiek. Zo zadržaného množstva by sa dalo vyrobiť až 224 priemerných dávok. Celková hodnota zaistenej drogy sa vyšplhala zhruba na 167-tisíc korún (5 543 €). Obaja čelia obvineniam z drogovej trestnej činnosti. Martina P. je stíhajú vo väzbe, Petra B. na slobode. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu