Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hladiny riek stúpajú aj na Liptove a Orave

Bratislava - Hladiny vodných tokov na Liptove a Orave stúpajú, prítoky Váhu majú ustálenú až vzostupnú tendenciu. Informoval o tom hydrometeorologický úradu v Žiline.

Na vodnom toku Trstená - Oravica v Tvrdošínskom okrese vyhlásili o 15:00 tretí stupeň povodňovej aktivity, keď výška hladiny vystúpila na 213 centimetrov.

Na 169 centimetrov vystúpila hladina vodného toku Oravský Biely Potok - Studený Potok v okrese Tvrdošín, kde vyhlásili druhý stupeň povodňovej aktivity. Na štyroch vodných tokoch vyhlásili prvý stupeň povodňovej aktivity.

Ide o toky Čierny Váh - Čierny Váh (s výškou hladiny 68 centimetrov) a Podbanské - Belá (141 centimetrov) v okrese Liptovský Mikuláš, ďalej toky Oravská Polhora - Polhoranka (100 centimetrov) v okrese Námestovo a Trstená - Jelešňa (110 centimetrov) v Tvrdošínskom okrese.

Podľa predpovede bola na viacerých miestach kraja veľká oblačnosť až zamračené s dažďom alebo prehánkami. Do polnoci predpokladá SHMÚ v Žiline úhrn zrážok vo výške 20 až 50 milimetrov, po polnoci majú zrážky ustať.

Čitatelia bleskoviek nám môžu svoje fotografie či videá posielať na e-mailovú adresu tipy@topky.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu