Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Stav ohrozenia, v Ždiari zaplavilo desiatky domov!

Poprad – Starosta obce Ždiar (okr. Poprad) Pavol Bekeš vyhlásil v obci III. stupeň povodňovej aktivity.

Podľa informácií popradských hasičov miestny potok zaplavil niekoľko desiatok rodinných domov.

Ich presný počet zatiaľ nie je známy. Približne o pol metra stúpla hladina miestneho potoka. Neustále prší, voda už zaplavila priestory materskej školy, zdravotného strediska a viacero rodinných domov.

"O 11.45 hodine sme vyhlásili tretí stupeň, ale v súčasnosti už hovoríme o stave ohrozenia. Neustále prší, hrozí pretrhnutie hrádzí, takže sme pripravení aj na evakuáciu ľudí z ohrozených domov," povedal starosta Pavol Bekeš.

Dodal, že na mieste sú popradskí hasiči, samotní občania Ždiaru plnia piesok do vriec na spevnenie hrádzí, pomáhajú s traktormi a ďalšou tehnikou. Na ceste do Tatier sú už aj príslušníci záchrannej brigády z Humenného.

Popradskí hasiči sa do Ždiaru presunuli z Vysokých Tatier. Tu silný vietor strhol z objektu Stredného odborného učilišťa v Dolnom Smokovci strechu a vyvrátil niekoľko stromov.

Na Mestskom úrade momentálne zasadá krízový štáb. Popradskí hasiči majú plné ruky práce už od rána. Prakticky v celom okrese hasiči likvidujú popadané stromy.

Naposledy v Hranovnici, Poprade, medzi Svitom a Tatranskou Štrbou, na horskom priechode Vernár, Lučivná – Tatranská Štrba. Ešte ráno zasahovali hasiči v Dolnom Smokovci pri motoreste Rajmund a na Vernári.

Popadané stromy zablokovali aj železničnú trať medzi Studeným Potokom a Tatranskou Lomnicou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu