Utorok4. jún 2024, meniny má Lenka, zajtra Laura

Za vraždu v poradí druhej priateľky dostal doživotie

Trenčín - Doživotie, taký verdikt vyniesol trenčiansky súd nad mužom, ktorý z pomsty surovo zavraždil svoju priateľku kuchynským nožom pred očami jej matky. Ešte šokujúcejšia na celom prípade je skutočnosť, že muž zavraždil aj svoju predošlú priateľku, za čo si odsedel 14 rokov.

Ivan L. (43) z Chynorian (okr. Partizánske) sa chcel svojej priateľke Dajane z Nedanoviec (okr. Partizánske) pomstiť po tom, čo sa s ním rozišla. Podgurážený počkal pred jej rodičovským domom s kuchynským nožom v ruke. Žena Dajana prišla o polnoci, zasadil jej 11 rán, jedna zasiahla srdce. Vraždu videla z diaľky jej matka, v dome spal teraz už osemročný syn. Ivana L. zakrátko zadržali policajti. S Dajanou sa spoznal tri roky po tom, čo ho pustili z väzenia za vraždu predchádzajúcej známosti.

Na súde mu priťažili znalci, pretože podľa nich je muž agresívny, citovo prázdny a je možné, že recidivista Ivan L. by mohol pokračovať v násilných činoch. "Pokiaľ si nepripustí, že niečo spáchal, nemôžeme očakávať, že sa zmení," odznelo z úst znalkyne z odboru psychológie.

Ivan L. odmietol vypovedať, trest za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy si odsedí vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. O podmienečné prepustenie môže požiadať po uplynutí 25 rokov trestu, teda keď bude mať 68. Rozsudok však nie je právoplatný, prokuratúra aj obžalovaný sa až po jeho doručení rozhodnú, či sa odvolajú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu