Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Bratislavský magistrát zverejnil autorov troch návrhov Starého mosta

Bratislavský Starý most
Bratislavský Starý most

Bratislava - Autorom troch návrhov architektonického riešenia Starého mosta v Bratislave, za ktoré môžu občania hlasovať prostredníctvom sms alebo internetu, je skupina dodávateľov združujúca spoločnosti Alfa O4, a.s., Reming Consult, a.s. a Pio Keramoprojekt, a.s.

Informáciu včera zverejnil bratislavský magistrát po tom, ako ho Slovenská komora architektov kritizovala za to, že pri projekte rekonštrukcie Starého mosta nezvolil verejnú súťaž a že návrhy, o ktorých má rozhodovať verejnosť, sú anonymné.

Katarína Uhrinová z kancelárie bratislavského primátora dnes agentúru SITA informovala, že architektonická súťaž nemusí vždy byť riešením a priniesť iba pozitívne výsledky. Ako príklad magistrát uvádza lokalitu Podhradia-Vydrice, keď sa proti víťaznému návrhu ohradilo viacero občianskych združení aj jednotlivcov, ktorí ho zamietli.

Pre magistrát je teraz podstatné začať s rekonštrukciou Starého mosta čo najskôr a zrealizovať taký návrh, s ktorým bude stotožnená čo najväčšia časť Bratislavčanov. Tri varianty mosta, z ktorých si dnes vyberá verejnosť, pochádzajú podľa Uhrinovej od kolektívu, ktorý sa stal víťazom súťaže.

V polovici roku 2007 bola podľa nej vyhlásená verejná medzinárodná súťaž. Cieľom projektu bolo nájsť a definovať riešenie 1. ucelenej časti nosného systému MHD v Bratislave z prevádzkového úseku Janíkov dvor – Šafárikovo námestie od Bosákovej ulice po Šafárikovo námestie v Bratislave.

Výsledkom obstarávania bolo uzavretie rámcovej dohody upravujúcej podmienky na dokumentáciu pre vydanie rozhodnutia o umiestnení stavby, projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie všetkých stavebných objektov vyplývajúcich z platného rozhodnutia o umiestnení stavby, dokumentácie pre realizáciu stavby, dokumentácie pre výber zhotoviteľa a odborného autorského dohľadu.

Z predložených návrhov vybrala odborná komisia víťaza na základe splnenia stanovených kritérií. Úspešným uchádzačom sa stala skupina dodávateľov združujúca spoločnosti Alfa O4, a.s., Reming Consult, a.s. a Pio Keramoprojekt, a.s.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu