Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Na Šírave zachraňovali poľských rekreantov

Michalovce - Dvaja policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru (OO PZ) Vinné - Zemplínska Šírava zachránili v pondelok večer štyroch mladých Poliakov, ktorí stratili kontrolu nad vodným bicyklom.

Na udalosť upozornili políciu v Michalovciach občania. Podľa ich oznamov bol na vodnej hladine Zemplínskej Šíravy v rekreačnom stredisku Hôrka asi 500 metrov od brehu vodný bicykel. Na ňom štyri osoby bez záchranných viest mávali rukami a kričali o pomoc.

"V dôsledku silného vetra a vysokých vĺn bicykel unášalo ďalej od brehu," informovala o zásahu košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Michalovskí policajti zalarmovali záchrannú službu na Zemplínskej Šírave. "Keďže táto nemala k dispozícii záchranný čln a hrozilo prevrátenie bicykla a ohrozenie životov, na pomoc sa ihneď vydali dvaja policajti z oddelenia Vinné - Zemplínska Šírava na služobnom motorovom člne," priblížila udalosť policajná hovorkyňa.

Po príjazde k bicyklu zistili, že sú na ňom štyria mladí Poliaci, traja chlapci a jedno dievča, ktorých z vodného bicykla premiestnili na služobný čln a dopravili do bezpečia na breh vodnej nádrže," uviedla Demjanovičová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu