Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Rekonštrukcia Starého mosta prinesie viaceré zmeny v MHD

BRATISLAVA – Zmeny v bratislavskej MHD v súvislosti s rekonštrukciou Starého mosta sa pravdepodobne dotknú viacerých liniek v Petržalke.

Zmenu by mohli zaregistrovať cestujúci aj pri autobusoch, ktoré nejazdia cez Starý most. Uviedol to predseda predstavenstva DPB Branislav Zahradník.

Súčasne pripustil, že plánovaná zmena sa nevyhne ani trasovaniu či číslovaniu liniek v Petržalke. V súčasnosti ešte nie je známy konkrétny projekt riešenia dopravy počas rekonštrukcie. Dopravný podnik ho vypracuje až po tom, ako bude známy konečný projekt a dĺžka rekonštrukcie mosta.

Podľa Zahradníka je isté zatiaľ len to, že autobusy liniek číslo 78 a 95 a linka číslo 50 budú musieť jazdiť po náhradných trasách. Autobusy budú s najväčšou pravdepodobnosťou presmerované na Nový most a Most Apollo. DPB plánuje pred návrhom konkrétnych zmien urobiť ešte prieskum vyťaženosti oboch mostov a tiež možností trasovania jednotlivých liniek.

Zahradník však zdôrazňuje, že dopravná obslužnosť Šafárikovho námestia bude aj počas rekonštrukcie mosta zachovaná. "Nemôžeme nechať námestie bez dostupnosti autobusovej dopravy, je to nadväzný prestupový uzol na električky. Predpokladám, že linka, ktorá tam má konečnú, ju tam bude mať aj počas rekonštrukčných prác, len pôjde po inej trase," dodal Zahradník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu