Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Ďalší ÚTOK medveďa, napadol človeka! Polícia vyzýva obyvateľov, aby nevstupovali do lesov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVÁ HORA - Polícia upozorňuje, že v pondelok (17. 6.) napoludnie bol v katastri osady Ladno v okrese Žiar nad Hronom napadnutý obyvateľ Trnavej Hory medveďom hnedým. Informuje o tom starosta obce Pavel Kravec na sociálnej sieti. V záujme osobnej bezpečnosti polícia vyzýva na obmedzenie návštevy lesov.

archívne video

Legislatívu k výskytu medveďa treba prijať v zrýchlenom režime, tvrdí Taraba (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Pohyb tohto medveďa, ktorý naháňal cyklistu, bol zaznamenaný aj včera v Pitelovej – kataster Kuricovci. Zásahový tím nás informoval, že sa už dva týždne snažia o jeho odstrel, ale nedarí sa ho po takomto „excese“ vystopovať," dodáva starosta. Polícia preto vyzýva obyvateľov obcí k ostražitosti a nevstupovaniu do lesov v okolí.

„Je to človek, ktorý v tej osade Ladno má svoju chalupu, veľmi častokrát tam chodí, rád chodí po lesoch. Medveďa sa snažil vyplašiť tyčou, búchaním na strom, ale to sa mu nepodarilo. Neskôr ho napadol a pravdepodobne podľa tohto ľahko zranil. S obyvateľom sa nám nepodarilo spojiť, čo celkom chápem pretože určite je vo veľkom šoku,“ uviedol pre RTVS Kravec. Utrpel ľahšie zranenia a po ošetrení v nemocnici mohol odísť domov. 

Viac o téme: MedveďTrnavá HoraLadno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu