Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Lúpežníkovi súd uložil aj ochranné liečenie

KOŠICE - Senát Okresného súdu Košice II včera prerokoval a schválil dohodu o vine a treste, ktorú medzi sebou uzavreli prokurátorka a obvinený Juraj Harakály (1980) z Košíc.

Súd ho uznal vinným z pokračujúceho zločinu lúpeže a vymeral mu päťročný trest odňatia slobody v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Okrem toho mu uložil aj ochranné protitoxikomanické ambulantné liečenie, pretože sa lúpežných prepadnutí dopustil pod vplyvom omamných látok. Rozsudok je právoplatný. Súd uznal Harakályho vinným z dvoch skutkov, ktorých sa dopustil 7. februára.

V prvom prípade na Vojvodskej ulici v Košiciach o 14:30 zozadu napadol 84-ročnú dôchodkyňu Katarínu R., ktorá spadla tvárou na sklo výkladu predajne Ovolaguna. Násilím jej z uší strhol náušnice zo žltého kovu, pričom jej odtrhol pravý ušný lalok a natrhol ľavý.

O necelé dve hodiny neskôr v predajni Lahôdky na Spišskom námestí Harakály napadol zákazníčku, ktorej prišla na pomoc ďalšia žena. "Pozornosť obvineného sa obrátila na ňu, chytil ju pod krk a roztrhol jej retiazku zo žltého kovu, ktorej časť mu ostala v rukách. Potom z miesta činu ušiel. Poškodená Anna H. utrpela škodu 150 korún," spresnila pre agentúru SITA hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu