Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Juraj Blanár odcestuje do Bruselu na dvojdňové pracovné rokovania

Juraj Blanár
Juraj Blanár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár už zajtra odcestuje do Bruselu, kde absolvuje dvojdňový pracovný program (26. – 27. mája 2024).

V predvečer rokovania Rady Európskej únie pre zahraničné veci (FAC) sa v nedeľu 26. mája 2024 zúčastní šéf slovenskej diplomacie na pozvanie ministrov zahraničných vecí Nórskeho kráľovstva a Kráľovstva Saudskej Arábie ministerského na stretnutí v súvislosti s akútnou situáciou na Blízkom východe. Následne sa uskutoční stretnutie ministrov zahraničných vecí štátov Bukureštskej deviatky (B9) – neformálneho zoskupenia krajín východného krídla Severoatlantickej aliancie, medzi ktoré patrí aj Slovenská republika (členmi B9 sú Bulharsko, Česko, Estónsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko).

Minister Juraj Blanár bude spolu so svojimi rezortnými kolegami hovoriť o prípravách júlového samitu Severoatlantickej aliancie vo Washingtone, posilnení obrany východného krídla NATO a rovnako o vojnovom konflikte na Ukrajine. V pondelok 27. mája 2024 sa šéf ministerstva zahraničných vecí SR zúčastní na zasadnutí FAC. Hlavnými témami rokovania bude situácia na Ukrajine a na Blízkom východe. Po zasadnutí šéfov diplomacie sa uskutoční 8. Bruselská donorská konferencia na podporu Sýrie a regiónu.

Viac o téme: BruselJuraj BlanárRokovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu