Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Stovky eur vo vrecku? Východniari východniarom zlepšujú život! Vďaka tejto veci dokážete ušetriť

Fotovoltické panely premieňajú slnečné žiarenie na elektrinu. Advertoriál Zobraziť galériu (4)
Fotovoltické panely premieňajú slnečné žiarenie na elektrinu. (Zdroj: VSE)

NOVÁ SEDLICA - Viete si predstaviť, že by ste jednoduchým systémom dokázali ročne ušetriť stovky eur? A čo je lepšie, na jeho inštaláciu vám ešte aj prispeje štát? V skutočnosti si stačí nainštalovať fotovoltické panely, ktoré znižujú náklady na energiu.

Ceny energií už niekoľko rokov postupne rastú a rodinám sa tak zvyšujú náklady na život. Mnohí sa preto zamýšľajú nad tým, ako čo najefektívnejšie ušetriť energiu. Namiesto toho, aby ste sa trápili nad tým, ako zmeniť svoj život a znížiť si komfort len preto, aby ste ušetrili, si stačí zadovážiť fotovoltiku.

Ide o metódu, pri ktorej dokážete pomocou nainštalovaných fotovoltických panelov premeniť slnečné žiarenie na elektrinu, ktorú následne môžete využiť vo svojej domácnosti. Bežná domácnosť dvoch dospelých a dvoch školopovinných detí minie priemerne od 3 000 kWh (3 MWh) do 5 000 kWh (5 MWh). Ak sa však nechcete vzdať svojho komfortu a elektrinu využívate aj na rôzne ďalšie úkony, môže sa spotreba vyšplhať až na 8,7 MWh.

Obec Nová Sedlica
Zobraziť galériu (4)
Obec Nová Sedlica  (Zdroj: VSE)

Ročne sa tak môžu vyšplhať rodinné náklady na energiu až na 1200 eur, čo predstavuje 100 eur mesačne. Táto suma by však mohla byť o viac ako 50% nižšia. Spoločnosť VSE ponúka riešenie, a to fotovoltiku s výkonom 4kWp, vďaka ktorej dokážete ročne ušetriť 700 až 800 eur, čo predstavuje 58 až 66 eur mesačne.

Silu fotovoltiky si na vlastnej koži vyskúšali aj v najvýchodnejšej obci na Slovensku. Spoločnosť Východoslovenská energetika darovala technológiu poháňanú slnečnými lúčmi zariadeniu pre seniorov v Poloninách v Novej Sedlici. Práve oni totiž zažívajú východ slnka ako prví na celom Slovensko, a tak hneď od skorého rána dokážu šetriť množstvo peňazí za energiu práve vďaka fotovoltike. Na východe sa však nachádza aj množstvo ďalších domácností, ktoré túto technológiu nevyužívajú.

So spoločnosťou Východoslovenská energetika je jednoduchá aj inštalácia fotovoltických panelov.
Zobraziť galériu (4)
So spoločnosťou Východoslovenská energetika je jednoduchá aj inštalácia fotovoltických panelov.  (Zdroj: VSE)

To si uvedomuje aj spoločnosť Východoslovenská energetika, ktorá chce zlepšiť život aj ďalším východniarom a pomôcť im ušetriť stovky eur. Ľuďom sa preto rozhodli vysvetliť, že fotovoltika je dostupnejšia, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Platiť totiž nemusíte celú sumu. Štát si pre majiteľov rodinných domov pripravil program Zelená domácnostiam, v rámci ktorého dokážete ušetriť pri prvotnej investícii. Štát vďaka tomuto programu rodinám poskytuje financie ako na fotovoltické panely, tak aj na slnečné kolektory, tepelné čerpadlá, kotly na biomasu alebo veterné turbíny. Výška dotácie sa odvíja od viacerých faktorov, pričom jej minimálna hodnota pre domy je 500 eur a maximálna 4 025 eur.

So spoločnosťou Východoslovenská energetika je jednoduchá aj inštalácia. Všetko totižto vybavia za vás. ”V cene fotovoltiky od VSE dostáva zákazník kompletné poradenstvo, zameranie a odbornú montáž. Zároveň za vás vybavíme potrebné povolenia smerom k distribútorovi a pomôžeme vám s prípravou potrebnej dokumentácie,” informujú o tom na svojom webe. Ak ste teda niekedy rozmýšľali nad zadovážením fotovoltiky, nikdy to nebolo jednoduchšie.

Ak sa chcete dozvedieť o fotovoltike viac, klikajte sem.

Stovky eur vo vrecku?
Zobraziť galériu (4)

Advertoriál pripravený v spolupráci s VSE.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu