Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Projektové intervencie pre rozvoj vidieka na roky 2023 až 2027 sa upravia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Projektové intervencie pre rozvoj vidieka na programové obdobie 2023 až 2027 sa upravia. Vyplýva to z návrhu novely zákona o príspevku poskytovanom z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka (EPFRV) z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, ktorým by sa v pondelok (20. 5.) mala zaoberať Hospodárska a sociálna rada (HSR) SR.

"Návrh zákona sa predkladá v dôsledku začatia nového programového obdobia Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP) EÚ a potreby vytvoriť vnútroštátny právny základ nadväzujúci na nové nariadenia EÚ, ktoré upravujú novú Spoločnú poľnohospodársku politiku EÚ, a to s ohľadom na projektové intervencie, v záujme rozvoja vidieka na roky 2023 až 2027," zdôvodnil agrorezort.

archívne video

Ministerstvo pôdohospodárstva rozdelí 76 miliónov eur pre agrosektor (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Základným cieľom návrhu zákona je podľa MPRV úprava vzťahov pri poskytovaní príspevku na projektové intervencie z EPFRV, úprava postupov a podmienok poskytovania príspevku, ďalej úprava práv a povinností osôb a pôsobnosti orgánov štátnej správy pri poskytovaní príspevku, ako aj zodpovednosti osôb za porušenie podmienok poskytnutia príspevku v programovom období 2023 až 2027. Predmetom návrhu zákona je aj právna úprava poskytovania technickej pomoci z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka.

Viac o téme: VidiekPoľnohospodárstvoFondRozvojIntervencie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu