Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rekordman Barbarič ťahal auto 500 kilometrov

Juraj Barbarič ťahal za sebou auto 500 kilometrov
Juraj Barbarič ťahal za sebou auto 500 kilometrov (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Za mohutného povzbudzovania Košičanov a v sprievode dvoch malých vozičkárov dnes košický silák a držiteľ piatich zápisov do Guinesssovej knihy rekordov Juraj Barbarič zdolal posledné metre 500-kilometrovej púte ťahajúc za sebou osobný automobil.

Juraj Barbarič touto nevšednou akciou podporil Organizáciu muskulárnych dystrofikov (OMD) SR a jej benefičnú aktivitu Deň belasého motýľa. Výťažok z tejto akcie, ktorú dotovali viacerí sponzori, získa OMD.

"Nebolo to ľahké, ale sily mi dodávala myšlienka, že tým pomáham iným, hendikepovaným ľuďom,“ povedal Juraj Barbarič tesne po prekonaní cieľovej pásky pri budove Štátneho divadla, keď ešte predtým v sprievode dvoch vozičkárov absolvoval posledné stovky metrov na košickej Hlavnej ulici.

Juraj 500-kilometrovú vzdialenosť prekonával na etapy od 27. mája do 27. júna. Košický silák Juraj Barbarič tým vytvoril ďalší slovenský rekord a možno aj svetový, keď ako prvý človek ťahal vlastnou silou 500 kilometrov osobné auto. Získal certifikát a rekord prihlásili na zápis do Guinessovej knihy rekordov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu