Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Búrka spôsobila niekoľkomiliónové škody

Zobraziť galériu (4)

BRATISLAVA - Nočná búrka spôsobila na Slovensku niekoľkomiliónové škody. Ich presná výška nie je v súčasnosti ešte známa, jednotlivé poisťovne ich stále sumarizujú.

Poisťovne zároveň očakávajú počas dnešného dňa počet nahlasovaných poistných udalostí. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa Allianz - Slovenskej poisťovne Lucia Muthová, ako aj hovorkyňa Union poisťovne Nina Zelníková a vedúca oddelenia marketingu spoločnosti Kooperativa poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group Zuzana Wagnerová.

Allianz - Slovenská poisťovňa eviduje najväčšiu škodu vo výške štyroch miliónov korún v SES Tlmače v okrese Levice. Veterná smršť spojená s dažďom tam poškodila strechu a plášť haly. Najviac postihnuté regióny sú podľa Muthovej severná časť Levického okresu, juh Nitrianskeho okresu ako aj severozápad dunajskostredského regiónu, najmä okolie Galanty.

V Bratislave a okolí sa odhadujú škody na dva milióny korún. Škody sa týkajú najmä poškodených striech, zatečených domov a bytov. Menej poistných udalostí nahlásili klienti zatiaľ v okolí Senca, Trnavy, Piešťan, Trenčína a Topoľčian.

Škody vo výške viac ako 800-tisíc korún hlásia poľnohospodári. Hovorkyňa odporúča nahlasovať poistnú udalosť na miestnom alebo mestskom úrade, na infolinke 0800 122 222 alebo prostredníctvom intermetovej stránky www.allianzsp.sk. Poisťovňa Union eviduje zatiaľ 15 poistných udalostí, odhadované škody presiahli 2,5 milióna korún. Najviac hlásení klientov sa týka poškodených strešných krytín na domoch.

Prevažnú väčšinu škôd hlásia klienti z Bratislavy a okolia. Poškodení klienti môžu nahlasovať poistnú udalosť na kontaktnom mieste poisťovne, prostredníctvom faxu na čísle 02 5342 1112 alebo telefonicky na čísle 0903 741 273. Spoločnosť Kooperativa poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group eviduje 151 poistných udalostí v rámci celého Slovenska. Odhadované škody sú viac ako 12 miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu