Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhadné úmrtie manželky poradcu ministra vnútra: Prokuratúra prezradila príčinu smrti

Ladislav Csémi s manželkou
Ladislav Csémi s manželkou (Zdroj: Facebook/C.L.)

VEĽKÝ MEDER - Minulý týždeň došlo vo Veľkom Mederi k tragédii, pri ktorej zomrela manželka (†44) Ladislava Csémiho, poradcu ministra vnútra pre vnútornú bezpečnosť. Obhliadajúci lekár predbežne nevylúčil cudzie zavinenie. Policajný vyšetrovateľ vedie vo veci trestné stíhanie pre trestný čin zabitia, úmrtie je však stále pod rúškom tajomstva. Posledná rozlúčka sa konala v piatok, okrem smútiaceho manžela prišiel aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Poradca ministra vnútra Csémi sa 10. apríla večer manželke nevedel dovolať. On sa nachádzal v Michalovciach, kde mala na druhý deň zasadať vláda. 44-ročnú ženu objavila jej nevlastná dcéra údajne v bazéne s rozbitou hlavou. Ako informujú tvnoviny.sk, záchranári sa ju ešte pokúsili oživiť, no napriek ich snahe sa im to nepodarilo. 

archívne video

Biskup Trstenský po tragickej nehode na Spiši vyjadril blízkosť pozostalým (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

Presné okolnosti úmrtia sú stále záhadou

Bližšie okolnosti úmrtia sú však stále záhadou. „Polícia naďalej vykonáva potrebné procesné úkony za účelom objasnenia príčiny úmrtia osoby. Vzhľadom k tomu, že doposiaľ nie sú zrejmé výsledky znaleckého skúmania a v súčasnosti ide o neverejné trestné konanie,“ povedala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová s tým, že polícia nebude až do ukončenia vyšetrovania poskytovať čiastkové informácie o vykonaných úkonoch ani predbežných záveroch vyšetrovania.

„Z predbežnej pitvy vyplýva príčina smrti zadusenie utopením. Čaká sa na závery znaleckého posudku,“ uviedol pre TV Markíza Mojmír Huna z Krajskej prokuratúry v Trnave.

Na poslednej rozlúčke sa zúčastnil aj minister vnútra

Ako informuje Pluska, posledná rozlúčka s Csémiovou manželkou sa konala v piatok (19. 4.). Zúčastnili sa na nej príbuzní, priatelia, ale minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, štátna tajomníčka Lucia Kurilovská aj policajný prezident Ľubomír Solák.

„Ťažko som hľadajú slová, pretože môj pohľad, poradca Laco Csémi tu včera bol s nami v Michalovciach. Keď sa túto správu dozvedel okolo polnoci, tak utekal domov. Ťažko sa hľadajú slová, ale ja vyslovujem iba úprimnú sústrasť,“ povedal minister vnútra Šutaj Eštok, keď sa dozvedel správu o úmrtí manželky jeho poradcu.

Viac o téme: úmrtieManželkaLadislav Csémi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu