Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Centrálny informačný systém štátnej služby má riešiť samostatný zákon

NRSR
NRSR (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Centrálny informačný systém štátnej služby (CISŠS) sa má komplexne dobudovať a upraviť na základe samostatného zákona. Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok schválili zákon o CISŠS, ktorým sa dopĺňa aj zákon o štátnej službe.

Úrad vlády (ÚV) SR ako predkladateľ materiálu pripomenul, že v súčasnosti je spustená pilotná prevádzka časti CISŠS, pôvodne rátajúca s postupným zaraďovaním ďalších častí. "Systém je potrebné dobudovať, pričom je potrebné zohľadniť skúsenosti z aplikačnej praxe i legislatívne zmeny," uvádza ÚV. "Modifikácia existujúceho právneho rámca je jednou zo základných podmienok dosiahnutia plnej funkčnosti a spustenia komplexnej prevádzky centrálneho informačného systému," dodal.

archívne video

Peter Pellegrini už nie je poslancom ani predsedom NRSR (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podľa právnej úpravy bude centrálny informačný systém naďalej informačným systémom verejnej správy a jeho správcom bude ÚV SR. Centrálny informačný systém bude rozdelený na verejný a interný portál. Interný portál bude ďalej rozdelený na moduly a registre. "Rozširuje sa pôvodný obsah systému, rozsah funkcionalít a služieb. Upravuje sa prístup a poskytovanie údajov do centrálneho informačného systému," dodal predkladateľ. Účinnosť má nová legislatíva nadobudnúť od 1. júna.

Viac o téme: SchválenieNovelaŠtátna službaNRSRCISŠS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu