Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fico prijal šéfa českého mimoparlamentného zoskupenia Rajchla: Ten mu priniesol list na podporu vzťahov

Robert Fico sa stretol s Jindřichom Rajchlom.
Robert Fico sa stretol s Jindřichom Rajchlom. (Zdroj: Facebook/Jindřich Rajchl)

BRATISLAVA - Slovenský premiér Robert Fico (Smer-Sociálna demokracia) včera prijal šéfa českého mimoparlamentného zoskupenia PRO Jindřicha Rajchla. Ten mu spoločne so svojim spolustraníkom a bývalým juhomoravským hajtmanom Michalom Haškom priviezol list s 19.000 podpismi na podporu česko-slovenských vzťahov. Obe strany o tom informovali na svojich facebookových účtoch.

V marci vláda premiéra Petra Fialu (ODS) rozhodla o pozastavení medzivládnych konzultácií kvôli postoju Ficovej vlády, ktorá odmieta podporovať Ukrajinu čeliacu ruskej invázii a má odlišný názor na príčiny a spôsob ukončenia vojny. Niektoré české opozičné strany tento krok kritizujú a chcú spoločné vládne rokovania obnoviť.

archívne video

Premiér Fico apeluje na vedenie Najvyššieho súdu, aby podal návrh na Najvyšší správny súd týkajúci sa sudcov Klimenta a Štifta (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"Kroky politikov nesmú narušiť jedinečné vzťahy medzi našimi národmi," napísala na facebooku v správe o prijatí Rajchla Ficova strana Smer-SD. List podľa nej obsahuje 19-tisíc podpisov ľudí, ktorí podporujú "dialóg medzi našimi krajinami". Rajchlovo politické zoskupenie sa v prieskumoch pohybuje pod hranicou potrebnou na vstup do českej snemovne.

Fico podľa Rajchlovho vyjadrenia venoval českej dvojici viac ako hodinu času a pozval ich na oficiálne akcie strany Smer-SD.

Viac o téme: Robert FicoJindřich Rajchl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu