Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Šutaj Eštok nadelil policajtom, hasičom aj záchranárom 500-eurové odmeny! Ostrá reakcia Spišiaka

Matúš Šutaj Eštok Zobraziť galériu (2)
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Hasiči, záchranári aj policajti dostanú v najbližšom výplatnom termíne naviac o 500 eur. Vyplatenie jednorazovej odmeny avizoval minister vnútra Matuš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a týkať sa má všetkých zložiek patriacich pod jeho rezort. Takýto krok krátko pred prezidentskými voľbami sa však stretol s kritikou z úst bývalého policajného prezidenta a dnes opozičného poslanca Jaroslava Spišiaka (PS).

Minister tvrdí, že je v jeho záujme odmeniť poctivých pracovníkov. „Nikdy nehovorím len-tak “do vetra”, najmä ak ide o dôležité témy. Osobne je pre mňa najdôležitejšie udržať policajný a hasičský zbor spolu s horskou záchrannou službou v čo najlepšej kondícii. Preto, moj sľub z minulého týždňa, tak ako som povedal, uvidíte na najbližšej výplatnej páske,“ uviedol Šutaj Eštok.

Opozičný poslanec Jaroslav Spišiak však považuje takýto krok za dôkaz paniky v strane Hlas a za zúfalý pokus zvrátiť výsledok prezidentských volieb. „Pán minister určite zhodou okolností oznámil udelenie odmien príslušníkom služieb, ktoré som menoval v úvode, len dva dni pred druhým kolom prezidentských volieb. Nevydržal s tým na pondelok, musel, musel sa o tom podeliť práve dnes, počas volebného moratória,“ odkázal Spišiak.

Navyše tiež tvrdí, že Šutaj Eštok svoj oznam „opäť a raz zneužíva stránku ministerstva vnútra, hoc má vlastný komunikačný kanál.“ Minister video, v ktorom oznamuje vyplatenie odmien, zverejnil na svojom vlastnom účte na sociálnej sieti Facebook. Rovnaké video bolo však zverejnené aj na oficiálnom účte ministerstva. „Pán Eštok, možno u vás v strane sa priazeň kupuje peniazmi. Väčšina Slovenska svoje názory však nezapredá,“ dodal Spišiak.

Viac o téme: Ministerstvo vnútra500 eurJaroslav SpišiakMatúš Šutaj EštokJednorazové odmeny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu