Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Chystáte sa na sviatky preč? Pozor na zlodejov! Polícia sa podelila o účinné bezpečnostné opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Sviatky sú vo všeobecnosti obľúbeným obdobím zlodejov, pretože väčšina ľudí opúšťa domovy a odchádza za oddychom. Upozorňujú na to aj príslušníci Mestskej polície v Bratislave, ktorí apelujú na zvýšené zabezpečenie nehnuteľností.

Ak na veľkonočné sviatky odchádzate z domu za relaxom, nezabudnite vhodne zabezpečiť svoj príbytok. Ako informujú príslušníci Mestskej polície v Bratislave, vašu neprítomnosť môžu využiť zlodeji. „Niekoľkodňové výlety, rodinné návštevy či dovolenky sú skvelou príležitosťou pre aktivity zlodejov. Nedovoľte im, aby sa obohatili na váš úkor. Zvýšenou opatrnosťou im ich plány dokážete ľahko zmariť,“ informuje príspevok, ktorý publikovali na Facebooku.

Ako ochrániť svoju nehnuteľnosť?

Cieľom zlodejov nemusia byť len rodinné domy, ale aj bytové domy. Prostredníctvom znefunkčnenia magnetickej zámky na vchodových dverách môžu ľahko preniknúť dnu a dostať sa až k dverám vášho bytu. Príslušníci polície preto radia, aby ste sa po vstupe do bytového domu vždy uistili, že vchodové dvere fungujú správne a sú správne zatvorené.

Ak v bytovom dome spozorujete akúkoľvek neznámu osobu, spýtajte sa jej, čo tam robí a za kým ide. Pred odchodom nezabudnite skontrolovať uzamknutosť dverí a okien. Okrem toho môžete počas svojej neprítomnosti poprosiť príbuzných alebo susedov, aby dohliadli na vašu nehnuteľnosť.

archívne video

Nedeľná chvíľka prevencie z pohľadu polície: Pri nákupoch pozor na zlodejov! Číhajú na každom kroku (Zdroj: FB / Polícia SR - Bratislavský kraj)

Dôležitým upozornením je aj zdieľanie obsahu na sociálnych sieťach. „Pokiaľ je to možné, vyhnite sa na sociálnych sieťach zverejňovaniu informácií o tom, že nie ste doma. Dobrým krokom nie je ani uverejňovanie fotografií z dovolenky v čase vašej neprítomnosti. Takéto informácie môžu totiž zlodejom napovedať, že ste mimo domácnosti, čo by mohli veľmi rýchlo využiť,“ varuje polícia.

Viac o téme: ZlodejTipyPolícia Veľká noc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu