Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Policajti zastavili vodiča (45) po chaotickej jazde: Keď mu dali fúkať... REKORD roka!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

PIEŠŤANY - Piešťanskí policajti neverili vlastným očiam, keď uvideli, koľko nafúkal vodič, ktorého zastavili za chaotickú jazdu. Počas dychovej skúšky mu namerali takmer šesť promile. Ako informuje polícia na sociálnej sieti, počas bežnej nočnej služby takýto výsledok u vodiča za volantom auta už dávno nevideli a ide o rekord za rok 2024.

archívne video

Cestný pirát v Žiline.

Všetko sa to začalo, keď si policajná hliadka všimla vodiča vďaka jeho kľukatej jazde po vozovke. "Krátko po polnoci na Ulici Vrbovskej v Piešťanoch prechádzal nekoordinovane z pruhu do pruhu. Striebornú Škodu Octávia sa preto policajti rozhodli okamžite skontrolovať," informuje polícia na sociálnej sieti.

45-ročný s hliadkou spolupracoval a podrobil sa dvom dychovým skúškam na alkohol. "Prvá dychová skúška ukázala vodičovi výsledok až 5,79 promile alkoholu v dychu. O 20 minút neskôr mu výsledok klesol takmer o polovicu, na 1,14 mg/l čo je 2,38 promile," dodáva polícia.

Policajti zastavili vodiča (45)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Policajti ho po bezpečnostnej prehliadke obmedzili na osobnej slobode a eskortovali do cely policajného zaistenia, kde si počká na rozhodnutie súdu o vine a treste. Muž je podľa polície podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Upozorňujeme vodičov, aby v žiadnom prípade nesadala za volant a neriadili auto pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky," vyzýva polícia s tým, že to je nielen nezodpovedné, ale aj nebezpečné.

Viac o téme: Alkohol za volantomRekordman6 promilePiešťany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu