Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Veľký posun v kauze Rozuzlenie! Obvinenie zrušili šéfom SIS aj riaditeľovi NBÚ

Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd Zobraziť galériu (2)
Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra (GP) SR zrušila postupom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku obvinenie bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému a šéfovi Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Romanovi Konečnému v kauze Rozuzlenie. Potvrdil to advokát Ondrej Urban. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

"V celom rozsahu, ako je skutok jeden a dva vo vzťahu k Vladimírovi Pčolinskému, bolo zrušené obvinenie. To znamená, že bol obvinený nezákonne. Bude si voči štátu uplatňovať nárok na náhradu škody," priblížil právny zástupca exšéfa SIS Urban.

archívne video

Advokát Pčolinských mal zobrať úplatok, NAKA mu prehľadáva kanceláriu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie obvinila vlani v auguste viacero osôb. Obvinenie sa týkalo zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

Viac o téme: Obvinenie Generálna prokuratúra SRZrušenieRoman KonečnýVladimír PčolinskýParagraf 363 Trestného poriadkuKauza Rozuzlenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu