Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia obvinila osobu, ktorá mala spôsobiť požiar v košickej nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR / František Iván)

KOŠICE - Polícia obvinila osobu, ktorá mala spôsobiť požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach. V prípade dokázania viny hrozí tejto osobe trest odňatia slobody v trvaní desať až 15 rokov. Košická krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Polícia vzniesla obvinenie z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. "Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej osoby do vyšetrovacej väzby," priblížila polícia. Podľa informácií TV Joj košický mestský súd návrhu prokurátora na vzatie obvineného do väzby vyhovel.

archívne video

Žena z Ukrajiny poškriabala zaparkované autá (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Požiar v UNLP so silným zadymením vypukol 7. marca zhruba hodinu po polnoci na I. psychiatrickej klinike, ktorá sa nachádza na štvrtom poschodí nemocnice na Triede SNP. Uhasiť sa ho podarilo skoro ráno. Z monobloku evakuovali 404 zo 766 ľudí. Podľa hasičov sa pri požiari v dôsledku nadýchania splodín zranilo deväť ľudí, výšku priamej škody predbežne určili na 100.000 eur. Nemocnica funguje po požiari bez obmedzení.

Viac o téme: PožiarPolícia Obvinenie KošiceUNLP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu