Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Muž dostal sedem rokov za týranie manželky

BANSKÁ BYSTRICA - Trest sedem rokov odňatia slobody za zločin týrania manželky potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 48-ročného príslušníka súkromnej bezpečnostnej služby Jána Rajčoka zo Slatinských Lazov.

Od roku 2003 do konca októbra 2006 po požití alkoholu opakovane bezdôvodne vulgárne manželke Zuzane nadával, vyhrážal sa jej zabitím, nožom naznačoval, že ju ide pichnúť a ohrozoval ju stoličkou a inými predmetmi.

Bezdôvodne jej vypínal televízor a svetlo, zakazoval jej telefonovať, bil ju a kopal a vyháňal z domu. Manželka k lekárovi so zraneniami nešla, ale liečila sa u psychiatričky. Za to mu Okresný súd vo Zvolene vymeral sedem rokov nepodmienečne. Rajčok sa odvolal a tvrdil, že išlo iba o bežné manželské nedorozumenia.

Alkohol nepožíval, pretože do práce chodil autom a zamestnávateľ ho ako príslušníka bezpečnostnej služby podroboval testom na alkohol.

Na odvolacom konaní Rajčok uviedol, že manželka si na neho všetko vymyslela, lebo sa na neho hnevala. Chodí za ním do väzenia, píše mu listy a posiela balíky. A vraj si plánujú spoločný život.

Krajský súd to však nebral do úvahy a odvolanie Rajčoka zamietol. Sudca povedal, že je to iba účelová snaha manželky pomôcť mu, pretože v prípravnom konaní i na súde prvého stupňa opakovane tvrdila, ako ju týra.

Dosvedčili to i rodinní príslušníci a ďalší svedkovia. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu. Rozhodnutie Krajského súdu je právoplatné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu