Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Vstup kamiónov zo Slovenska na Ukrajinu cez Maďarsko je zastavený, tvoria sa kolóny

(Zdroj: Topky)

KOŠICE - Vpúšťanie kamiónov smerujúcich zo Slovenska na Ukrajinu cez územie Maďarska je nateraz zastavené. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Kolóny kamiónov smerujúcich na Ukrajinu sa vytvárajú aj na rýchlostnej ceste R4 pred vstupom do Maďarska.

archívne video 

UNAS do odvolania zablokoval hraničný priechod Vyšné Nemecké (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Kolóny nákladných áut sa posledné týždne tvoria v súvislosti s blokádou hraníc poľskými farmármi. Policajná hovorkyňa uviedla, že niektorí kamionisti využili možnosť dostať sa na Ukrajinu cez Maďarskú republiku. Na maďarsko-ukrajinskom hraničnom priechode Záhony, do ktorého sa zlievajú kolóny nákladných vozidiel prichádzajúce zo Slovenského Nového Mesta a Milhosti, stojí viac ako 1200 kamiónov. Kolóna má takmer 30 kilometrov.

"Na zjazde z diaľnice D1 stojí za sebou v jednom jazdnom pruhu momentálne takmer 500 kamiónov. V smere od Petroviec nad Laborcom je pred Michalovcami odstavených viac ako 250 kamiónov," doplnila Ivanová. V kolóne pred hraničným priechodom vo Vyšnom Nemeckom stojí 450 áut. Polícia preto žiada vodičov prichádzajúcich k hraničným priechodom o zvýšenú opatrnosť. Policajti sa nachádzajú na miestach, kde sú kamióny odstavené, situáciu monitorujú a priebežne kamióny púšťajú smerom k hraničným priechodom.

Viac o téme: KamiónySlovenskoMaďarskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu