Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Objav ako hrom! Za Slotu to na žilinskej radnici zjavne žilo: V podkroví našli tajný bar

Ján Slota Zobraziť galériu (2)
Ján Slota (Zdroj: SITA)

ŽILINA – Pre niekoho možno prekvapivé, pre iného ani veľmi nie. Bývalý dlhoročný žilinský primátor Ján Slota mal svojho času na radnici tajný bar. Priestor sa nachádzal priamo v starobylej budove a pred zrakmi prípadných zvedavcov bol dobre skrytý v podkroví.

archívne video 

Bar sa nachádzal pod strechou priamo nad rokovacou miestnosťou mestského zastupiteľstva. Objavil ho náhodou súčasný primátor počas revízie po svojom nástupe. „Bol tu pôvodne bar so sedením. Historici rozprávajú, že tieto priestory v podkroví radnice boli za čias jedného z primátorov využívané na iné priestory než reprezentatívne,“ povedal pre portál tvnoviny.sk súčasný primátor Peter Fiabáne.

Radnica mesta Žilina.
Zobraziť galériu (2)
Radnica mesta Žilina.  (Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo)

Priestor dnes slúži ako školiaca miestnosť. Pôvodný bar pripomína už len podsvietenie z 90. rokov. Okrem podkrovia má radnica aj ďalšiu podobnú miestnosť – podzemnú pivnicu. V nej stále môžete nájsť kuchynku s chladničkou, pozostatky barového pultu, barové stoličky či staré fľaše. Zaujímavosťou je, že z radnice  viedli dvere aj do susednej budovy. V nej bol byt aj s kúpeľňou obloženou mramorom.

Samotná radnica má už svoj vek, mesto chce preto 130-ročnú budovu významne rekonštruovať.

Viac o téme: BarRadnicaPrimátor Ján SlotaŽilinaTajný bar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu