Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Kde hľadať lásku a romantiku na Valentína? Toto je 6 tipov pre tých, ktorí nevedia ako prekvapiť svoju polovičku

Valentínske rande je klišé, no každý ho chce mať. Advertoriál Zobraziť galériu (5)
Valentínske rande je klišé, no každý ho chce mať. (Zdroj: Getty Images/Deagreez)

Romantika klope na dvere s prichádzajúcim sviatkom všetkých zaľúbených. Prejav nehy a lásky si dnes mnohí zamieňajú s drahými darčekmi pre svoje polovičky, no podstatné je uvedomiť si, že nie sú to vždy materiálne veci, ktoré vás urobia šťastnými a zaľúbenými. Dôležitý je najmä čas strávený spolu. Máme pre vás niekoľko tipov pre valentínske rande plné romantiky a zážitkov.

Talianska Verona na Slovensku

Banská Štiavnica nie je len mestom slávnej banskej histórie, ale aj miestom skutočného príbehu lásky Maríny a Andreja Sládkoviča. Práve tu sa zrodila najdlhšia ľúbostná báseň sveta. Táto romantická lokalita je známa svojimi nádhernými výhľadmi a príležitosťami na romantické prechádzky. Zamilovaní sa môžu zastaviť pri kamennom múre, kde nájdu zaujímavú kolekciu zámkov, na ktorých môžu zapísať svoju lásku a vzájomne si ich zavesiť. Toto miesto je plné romantiky a histórie, ktorú môžete s vašou polovičkou objavovať. Tak urobte si výlet na stredné Slovenskom a zanechajte tam kúsok vašej lásky aj vy.

Romantika v Banskej Štiavnici.
Zobraziť galériu (5)
Romantika v Banskej Štiavnici.  (Zdroj: Getty Images/Photographer and videographer from Ukraine)

Láska ide cez žalúdok

Ak ste romantici a zároveň aj gurmáni, máme pre vás ideálnu príležitosť na ochutnávku toho najlepšieho, čo ponúka slovenská kuchyňa. Na populárnom gastronomickom festivale si môžete vybrať z bohatej ponuky prémiových reštaurácií po celom Slovensku a ochutnať ich špeciálne festivalové menu za zvýhodnené ceny. Od našich ikonických jedál až po chute regiónov, festival ponúka širokú škálu gastronomických zážitkov. A kedy inokedy by bol vhodnejší čas dopriať si nebíčko v papuľke ako na Valentína. Láska ide predsa cez žalúdok!

Pokoj a relax v srdci prírody

Ak neviete, ako potešiť vašu polovičku, a zároveň chcete naplánovať rande, na aké sa nezabúda, darujte spoločný zážitok. Napríklad v podobne valentínskeho pobytuočarujúcom Hoteli Zochova chata. Toto miesto sa nachádza uprostred prírody Malých Karpát, čo je ideálne pre načerpanie novej energie. Spoločný čas si tak môžete užiť vo wellness centre rôznymi procedúrami a masážami, a to všetko s výhľadmi na pokojnú prírodu. Za takýto víkendový oddych bez varenia a starostí vám vaša polovička isto poďakuje. Súčasťou pobytu sú aj luxusné gastronomické zážitky, degustačná večera v sprievode jemnej harfy a ďalšie prekvapenia.

Valentínsky pobyu v očarujúcom Hoteli Zochova chata.
Zobraziť galériu (5)
Valentínsky pobyu v očarujúcom Hoteli Zochova chata.  (Zdroj: Hotel Zochova chata)

Spečatenie vernosti ako v rozprávke

Bojnický zámok je synonymom rozprávkovej romantiky. Počas sviatku patróna zamilovaných návštevníkom ponúka komentované prehliadky doplnené o romantické zastavenia, klavírny koncert či projekciu romantického videa. Popri lektoroch v dobových kostýmoch sa aspoň na chvíľu budete cítiť, akoby ste práve vy boli hlavnými aktérmi historickej romance. Okrem toho tu každoročne zámocké panstvo potvrdzuje silu lásky párov prichádzajúcich na toto podujatie Certifikátom vernosti.

Bojnický zámok je čarokrásny v každom ročnom období.
Zobraziť galériu (5)
Bojnický zámok je čarokrásny v každom ročnom období.  (Zdroj: Getty Images/Radu79)

Vyznanie lásky pod Terchovským srdcom

Ak ste aktívne typy a máte radi pohyb a prírodu, vyberte sa na Kysuce. Na vrchu Oblaz nad Terchovou nájdete červené Terchovské srdce, kde si môžete urobiť ikonickú zaľúbenú selfie. Okrem toho si môžete spraviť menšiu túru nenáročnou prechádzkou po Kysuckej vrchovine a z tridsaťmetrovej rozhľadne sa tak pokochať výhľadmi na Terchovú, Malý a Veľký Rozsutec a Boboty. Výlet si môžete aj predĺžiť, okolie Terchovej má pre vás niekoľko možností na trávenie voľného času. Lyžiarske strediská, zimné turistické chodníky, zamrznuté vodopády, ale aj socha Jánošíka a ďalšie atrakcie na vás čakajú vo Vrátnej doline.

Luxus a romantika u vás doma

Ak spolu radi trávite čas doma prípravou chutnej večere, doprajte si valentínsku obmenu. Navarte si niečo nevšedné, niečo, čo si bežne nepripravujete – napríklad menu vašej obľúbenej zahraničnej kuchyne, receptúru uznávaného šéfkuchára, alebo sa len tak inšpirujte tipmi na internete. Pripravte pekné stolovanie, kvety, hudbu a víno. Ak chcete zapôsobiť a zahrať sa na someliéra či someliérku, využite služby slovenskej služby Wine Door Club s vínnym predplatným. Nielenže vám víno prinesú až domov,  ale vyberú vám aj to najlepšie a navyše, ku každému kvalitnému vínu máte aj výklad. Donáška vín je na pravidelnej báze, ktorú si zvolíte vy sami. Takto sa pred svojou polovičkou blysnete nielen chutnou večerou, ale aj dokonalým servírovaním. Navyše, pravidelnou donáškou rôznych selekcií vín si tak môžete valentínske večere pripravovať aj častejšie.

Večeru plnú romantiky môžete ozvláštniť výnimočnými vínami.
Zobraziť galériu (5)
Večeru plnú romantiky môžete ozvláštniť výnimočnými vínami.  (Zdroj: Wine Door Club)

Nápadov na originálne rande nie je nikdy dosť. Nezabúdajte však, že Valentín je práve o čase, ktorý ste spolu ochotní stráviť, takže je úplne jedno, kde si ten čas budete navzájom venovať. 

Advertoriál pripravený v spolupráci s Hotelom Zochova chata a Wine Door Club.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu