Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia obvinila dvoch objednávateľov podpálenia osobných áut: Pod vozidlá mali hodiť tkaninu s benzínom a zapáliť

Dvaja muži boli objednávateľmi zapálenia vozidiel
Dvaja muži boli objednávateľmi zapálenia vozidiel (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

DUNAJSKÁ STREDA - Polícia obvinila dvoch mužov vo veku 38 a 28 rokov, ktorí boli objednávateľmi zapálenia osobných áut v Dunajskej Strede. Vykonávateľom skutku bol 21-ročný mladík, ktorého polícia chytila už skôr. Za to, že mal hodiť pod autá tkaninu napustenú benzínom a tú zapáliť, mu sľúbili nielen peniaze, ale aj drogu pervitín. Informovala o tom trnavská krajská polícia na sociálnej sieti.

"Muži podpaľačovi vopred na mobile ukázali, ktoré autá chcú zlikvidovať, na miesto ho dopravili a do rúk mu dali aj všetky potrebné veci na založenie požiaru pod osobnými autami. Dvoma takto úmyselne založenými požiarmi nakoniec úplne zhoreli dve vozidlá značky Opel a BMW a ďalších päť áut, ktoré boli v ich tesnej blízkosti, bolo požiarom poškodených," uviedla polícia.

archívne video

Horiace auto

Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinil oboch objednávateľov zo zločinu poškodzovania cudzej veci formou spolupáchateľstva. Po ich zadržaní zároveň predložil prokurátorovi podnet, aby boli osoby stíhané väzobne. S dôvodmi väzby sa sudca pre prípravné konanie stotožnil a obaja muži skončili v priebehu uplynulého víkendu vo vyšetrovacej väzbe. Obvineným mužom hrozí strata slobody až na osem rokov.

Viac o téme: BenzínPolícia Dunajská StredaObjednávateliaPodpálenie vozidiel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu