Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prezidentka vymenovala za rektora Akadémie ozbrojených síl Sabóa

 Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala v pondelok za nového rektora Akadémie ozbrojených síl generála M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši Aurela Sabóa. Novému rektorovi zaželala úspešné pôsobenie na čele elitnej školy.

"Realita na východ od našich hraníc potvrdzuje, že mier a bezpečnosť nie sú samozrejmosťou. Sú to hodnoty, ktoré treba chrániť. Okrem iného odbornou pripravenosťou, dostatočným finančným či personálnym zabezpečením a v neposlednom rade aj úsilím jednotlivcov a inštitúcií. Akadémia ozbrojených síl v tomto zohráva životne dôležitú úlohu, a to kladie veľké nároky a zodpovednosť aj na vás osobne," uviedla v príhovore prezidentka.

VIDEO Prezidentka vymenovala za rektora Akadémie ozbrojených síl Aurela Sabóa

Prezidentka vymenovala za rektora Akadémie ozbrojených síl Aurela Sabóa (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Akadémia sa za 50 rokov svojej existencie podľa prezidentky vyprofilovala na špičkovú vysokoškolskú vzdelávaciu inštitúciu, ktorá vychováva budúcich ochrancov bezpečnosti. "Preto je mimoriadne dôležité, že vaši poslucháči získavajú nielen nové vedomosti, ale formujú aj svoj charakter, oddanosť k demokratickým hodnotám a vlastenectvo," vyhlásila hlava štátu.

Ako skonštatovala prezidentka, vzácnu súhru odborných aj ľudských kvalít potvrdzuje aj osobný príbeh nového rektora, ktorý podľa nej dokázal skĺbiť vojenský výcvik s vedeckou prácou. Vyzdvihla, že sa venuje komunikačným a informačným systémom. Hovorí o kľúčovej oblasti pre obranyschopnosť ozbrojených síl v 21. storočí. Vo funkcii rektora dosiaľ pôsobil Jozef Puttera.

Viac o téme: RektorZuzana ČaputováAkadémia ozbrojených sílAurel Sabó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu