Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovská tragédia krátko pred Vianocami: Mladá žena si chcela skrátiť cestu cez železničnú koľaj, skončila pod vlakom

(Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - K tragédii prišlo v utorok 12. decembra krátko pred 22.00 v úseku železničnej zastávky Košice-Predmestie v blízkosti Jantárovej ulice v Košiciach. Vlak zrazil 33-ročnú ženu z okresu Košice okolie. Podľa doterajších zistení rušňovodič  pri prechádzaní úseku trate v blízkosti železničnej zastávky zbadal pred vlakom skupinku ľudí, ktorá prebehovala cez železničnú koľaj.

Rušňovodič okamžite použil zvukové výstražné znamenie a rýchlo brzdu, no osobu, ktorá prebehovala ako posledná, vlak zachytil prednou časťou. Pre krátku vzdialenosť rušňovodič nedokázal zrážke zabrániť. Žiaľ, žena pri zrážke utrpela zranenia nezlučiteľné so životom, informovala košická policaj ná hovorkyňa Jana Mésarová.                                 .

U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Počas dokumentovania udalosti bola v tomto úseku na nevyhnutne potrebný čas zastavená vlaková doprava. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. Bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti polícia vyšetruje a v danej veci  bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.  

archívne video

Útočník z vlaku smeruje do väzby, hrozí mu 20 rokov za mrežami (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zbytočne neriskovali svoje, ale i cudzie životy a dôkladne rešpektovali zásady správania sa  v blízkosti železničných dráh, na železničných priecestiach, ale aj v priestoroch a okolí železničných staníc. Bezpečnosť v blízkosti železničných dráh je mimoriadne dôležitá. Dodržiavanie jednoznačných bezpečnostných pravidiel môže pomôcť predchádzať nehodám, či iných neželaným udalostiam.

Rady, ako sa správať v blízkosti železničných dráh

Nikdy nechoďte po koľajniciach: Je nebezpečné sa pohybovať po železničných koľajniciach. Vždy dodržujte bezpečnú vzdialenosť.

Používajte oficiálne prechody: Vždy prechádzajte cez železničné koľaje len vyznačenými a bezpečnými prechodmi. Dávajte si pozor na svetelné a zvukové signály, ktoré signalizujú blížiace sa vlaky.

Zastavte sa pred závorami: Ak sú závory zatvorené alebo spúšťajú svoje svetelné a zvukové signály, nevstupujte na koľajnice. Počkajte, kým sa  opäť otvoria a bude bezpečné pokračovať.

Buďte ostražití pri prechode bez železničných závor: Ak prechádzate cez železničný prechod bez závor, vždy sa poriadne pozrite na obe strany a uistite sa, že sa neblíži vlak.

Pozor na elektrické vedenie vlaku: Ak je železničná trať elektrifikovaná, dávajte si pozor na elektrické vedenie.

Buďte pozorní a ostražití: Ak sa nachádzate v blízkosti železničných koľají, buďte pozorní. Nerobte nič, čo by mohlo rušiť prevádzku vlaku alebo byť nebezpečné pre vás samých.

Pamätajte, že bezpečnosť je vždy na prvom mieste. Dodržiavajte pravidlá a buďte ostražití, aby ste sa vyhli hroziacim rizikám, či tragédii.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu