Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fico nebude tolerovať odklad stavby terminálu

Bratislavské letisko
Bratislavské letisko

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico pod hrozbou personálnych zmien už nemieni tolerovať akékoľvek odklady výstavby nového osobného terminálu na bratislavskom letisku.

Nový terminál musí byť podľa neho postavený do roku 2010, aby mohol zvládnuť vybavovanie očakávaného nárastu počtu cestujúcich. Fico o tom informoval v piatok po kontrolnom dni na ministerstve dopravy.

"V januári sme si vo vláde schválili filozofiu, že nejdeme cestou ani spoločného podniku so zahraničnými partnermi ani cestou privatizácie. My sme privatizáciu letiska zastavili," pokračoval premiér s tým, že vláda sa rozhodla pre cestu vlastného rozvoja letiska v Bratislave. Nový terminál v hodnote takmer 3 mld. Sk by mal podľa neho stačiť pokryť rast cestujúcich do roku 2013.

Premiér sa v krátkom období chce zúčastniť na kontrolnom dni aj na bratislavskom letisku. Predstaviteľom vedenia letiska Fico podľa vlastných slov povedal pod hrozbou personálnych zmien, že tender na výstavbu terminálu musí byť vyhlásený v júli tohto roka. "V novembri by mal byť už známy víťaz tendra a okamžite by mala začať výstavba nového terminálu," dodal premiér.

V najbližších dňoch plánuje Fico hovoriť s ministrom dopravy Ľubomírom Vážnym o investičných aktivitách na bratislavskom letisku v nákladnej leteckej doprave a servisnej oblasti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu