Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Meteorológovia upozorňujú na snehové jazyky, sneženie i vietor na horách

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na väčšine Slovenska sa môžu tvoriť snehové jazyky a záveje. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe. Na východe treba naďalej počítať so snežením, na horách s vetrom.

Výstrahy druhého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi platia pre väčšinu Košického kraja a okres Vranov nad Topľou v Prešovskom kraji. Výstrahy prvého stupňa platia pre Žilinský, Banskobystrický a Prešovský kraj a niektoré okresy Trenčianskeho kraja. "Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," pripomínajú meteorológovia.

Meteorológovia upozorňujú na snehové
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Napadnúť môže viac ako 10 centrimetrov snehu

So snežením treba naďalej počítať v Prešovskom a Košickom kraji, kde platia výstrahy prvého a druhého stupňa. Napadnúť tam môže 15 - 20 centimetrov nového snehu, na niektorých miestach do 30 centimetrov. Silnejší vietor na horách môže prevládať naďalej v okresoch Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 - 135 kilometrov za hodinu, v priemere 70 - 85 kilometrov za hodinu, čo je víchrica.

Meteorológovia upozorňujú na snehové
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasiePredpoveďVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu