Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Proces s Ľubošom Kosíkom v kauze vydierania má pokračovať v marci

Ľuboš Kosík
Ľuboš Kosík (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Súdny proces s exsiskárom Ľubošom Kosíkom a spoluobžalovaným podnikateľom Herbertom Georgeom v kauze vydierania by mal na Mestskom súde Bratislava I pokračovať 12. marca 2024. Potvrdil to hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Proces mal pôvodne pokračovať už 14. novembra. "Hlavné pojednávanie bolo odročené z dôvodu neprítomnosti poškodeného na 12. marca 2024," priblížil hovorca. Dvojica Ľuboš Kosík a Herbert George je obžalovaná z obzvlášť závažného zločinu vydierania. Ide o prípad, ktorý sa mal odohrať už v roku 2015 a súvisí s obrazmi Andyho Warhola.

archívne video

Podľa slov Mareka Paru Mikuláš Černák evidentne manipuloval túto kauzu (Zdroj: TASR/Hercegh, Kotian)

Ľuboš Kosík aj spolu s druhým obžalovaným Herbertom Georgeom mali požadovať od podnikateľa Martina Š., s ktorým obchodovali s umeleckými dielami, najmenej 300.000 eur. Značnú časť sumy im poškodený pod nátlakom zaplatil. Martin Š. predával obrazy Warhola a požičiaval si ich z múzea v Medzilaborciach. Ľuboš K. je právoplatne odsúdený v kauze falšovania zmeniek na 18-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Známy je aj z kauzy zavlečenia Michala Kováča mladšieho v auguste 1995 do Rakúska.

Viac o téme: ProcesKauzaSúd Proces
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu