Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Enviropolícia obvinila ženu za zanedbanie starostlivosti o viac ako 60 psov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VEĽKÝ KRTÍŠ - Enviropolícia obvinila 51-ročnú ženu z Bratislavy, ktorá v prenajatom rodinnom dome v obci Kleňany vo Veľkokrtíšskom okrese zanedbala starostlivosť o 65 psov. Zároveň čelí obvineniu za šírenie nákazlivej choroby zvierat a rastlín. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

archívne video

Netradičné prerušenie jazdy linky MHD srnou: V šoku zostali aj cestujúci (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Ako uviedla, v prípade dokázania viny hrozí obvinenej trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Podľa enviropolicajtov mala porušovať právne predpisy veterinárnej starostlivosti. "Dospelých psov, ako aj šteňatá, konkrétne 56 jorkšírskych teriérov, troch ši-cu a šesť borderských kólií mala umiestniť a držať v nevyhovujúcich podmienkach," pripomínajú s tým, mali aj nedostatočnú starostlivosť. Dodávajú, že to bolo na ploche približne 25 metrov štvorcových, bez hygienickej údržby i bez pravidelného prístupu ku krmivu a k vode.

 

ŽILI V KATASTROFÁLNYCH PODMIENKACH: ENVIROPOLÍCIA OBVINILA ŽENU V SÚVISLOSTI S ROZMNOŽOVANÍM PSOV 🐶 ⚖ Vyšetrovateľ...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, November 21, 2023

Prítomnosť vysoko nákazlivého ochorenia

Veterinárny lekár zistil, že viaceré zvieratá boli vychudnuté a podvyživené. Trpeli kožnými chorobami a chronickými zápalmi očí i poruchami pohybového aparátu. "Až 80 percent z nich trpelo chronickými hnačkami s prímesou krvi," zdôrazňuje Bárdyová. Spresnila, že v rámci veterinárneho vyšetrenia tiež u nich zistili prítomnosť vysoko nákazlivého ochorenia. "Na záhrade rodinného domu našli 15 uhynutých psov zabalených v plastových taškách," ukončila.

Viac o téme: PsyObvinenie ŽenaEnviropolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu