Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nebezpečné vianočné svetielka: Tieto na stromček určite nedávajte, hrozí vám VYSOKÉ riziko ohrozenia zdravia!

Nebezpečný výrobok sťahuje Slovenská obchodná inšpekcia z predaja Zobraziť galériu (2)
Nebezpečný výrobok sťahuje Slovenská obchodná inšpekcia z predaja (Zdroj: www.soi.sk)

BRATISLAVA - Slovenská obchodná inšpekcia zistila, že na trhu SR bol v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia, a je preto výrobkom nebezpečným.

Svetelný reťazec, ktorý Slovenská obchodná inšpekcia stiahla z predaja je pôvodom z Činy, je bielej farby a jeho súčasťou je aj zariadenie na zmenu režimov svietenia. Reťazec nie je označený povinnými údajmi ani návodom na použitie spolu s bezpečnostnými inštrukciami.

Vyjadrenie Petra Pellegriniho po pietnej spomienke pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Tento vianočný svetelný reťazec je nebezpečný a v prípade použitia hrozí riziko úrazu elektrickým prúdom. Svetelný reťazec má aj ďalšie technické nedostatky, ktoré by mohli zapríčiniť ohrozenie bezpečnosti alebo zdravia spotrebiteľov ako nedostatočný prierez vodiča, nedostatočnú dĺžku kábla medzi vidlicou a prvou objímkou a taktiež tento nespĺňa deklarované požiadavky na krytie proti vode.

Slovenská obchodná inšpekcia sťahuje z predaja tento nebezpečný výrobok
Zobraziť galériu (2)
Slovenská obchodná inšpekcia sťahuje z predaja tento nebezpečný výrobok  (Zdroj: soi.sk)

Slovenská obchodná inšpekcia uložila kontrolovanej osobe povinné opatrenia, ktorými zabránila ďalšiemu sprístupňovaniu nebezpečného výrobku na trhu a zabezpečila jeho stiahnutie z trhu ako aj informovanie spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku. Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa.

Viac o téme: Nebezpečný výrobokSOISlovenská obchodná inšpekciaVianočný svetelný reťazec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu