Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Prípad advokáta Daniela M. odročili na júl

Daniel M.
Daniel M.

BANSKÁ BYSTRICA - V procese s advokátom Danielom M. na Špeciálnom súde v Banskej Bystrici vypovedal dnes riaditeľ odboru boja proti korupcii a vyšetrovateľ prípadu.

Bývalého obhajcu údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Č. a ďalších troch ľudí špeciálny prokurátor obžaloval za korupciu pri žiadostiach o prepustenie z väzby. Riaditeľa a vyšetrovateľa predvolal sudca na návrh prokurátora. Vypovedali v súvislosti s tvrdením obhajoby, že výsluch svedkyne Ľubice K. z Beňadikovej z prípravného konania nebol zákonný, pretože sa na ňom nezúčastnil nikto z obhajcov.

Vyšetrovateľ i riaditeľ uviedli, že obhajcovia vedeli o všetkých výsluchoch, vrátane Ľubice K., a mohli sa na nich zúčastniť. Ľubica K. mala pri výsluchu v marci 2006 pred vyšetrovateľom uviesť, že obžalovanému advokátovi dala 400-tisíc korún za to, že vybaví prepustenie jej manžela z vyšetrovacej väzby.

Na hlavnom pojednávaní povedala, že nešlo o úplatok a peniaze boli za právne služby. Jej výpoveď mala patriť k rozhodujúcim dôkazom proti advokátovi. Pojednávanie bude pokračovať v júli. Podľa obžaloby sa advokát v októbri 2004 dohodol so sudcom Krajského súdu v Banskej Bystrici Miroslavom M. (zomrel v novembri 2005), že za úplatok, o ktorý sa rozdelia, sudca prepustí z väzby dvoch obvinených.

Advokát so sudcom mal vybavovať prepustenie z väzby aj pre trojicu obvinených z Liptova. Daniel M. akúkoľvek korupciu popiera a tvrdí, že išlo iba o odmeny za právne služby advokáta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu