Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

MIMORIADNE Zásah NAKA pre obstarávanie na východe: Zadržali šéfa správy ciest! Obvinení sú dvaja ľudia

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

KOŠICE - NAKA ešte vo februári v rámci medializovanej akcie Valentín obvinila päť osôb, no už má opäť plné ruky práce. Zásah jej príslušníkov sa dnes uskutočnil na východe, pričom zadržali šéfa správy ciest košickej župy Antona Trišča!

Aktualizované 16:00

 Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo štvrtok obvinil dve osoby v súvislosti s medializovaným zásahom na Správe ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK). Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

"Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie dvom osobám za obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v jednočinnom súbehu so zločinom machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spáchaného formou spolupáchateľstva," uviedla s tým, že jednu obvinenú osobu zadržali. Podľa jej slov vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie.

archívne video

V budove na Leškovej ulici v Bratislave, kde sídli rádio Borisa Kollára, zasahovala NAKA (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O akcii informoval portál Aktuality.sk. Národná kriminálna agentúra (NAKA) totiž podľa ich záverov dnes zadržala šéfa správy ciest košickej župy Antona Trišča. Podľa nich je obvinený z machinácií pri verejnom obstarávaní a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Podľa regionálneho denníka Korzár ho mali zadržať v stredisku cestárov v Spišskej Novej Vsi.

O košickú župu sa zaujíma NAKA už dlhšie

Nie je to pritom prvý moment, kedy sa príslušníci NAKA začali venovať košickej župe. Tieto aktivity trvajú už od začiatku tohto roka. Vo februári pri akcii Valentín zadržali košického župana Rastislava Trnku aj podnikateľa a Trnkovho kamaráta Richarda Redaya. Obaja podľa záverov čelia obvineniu zo zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní spolupáchateľstvom. Kauza sa vtedy týkala obstarávania bezdotykových teplomerov a nákladných vozidiel na údržbu komunikácií.

MIMORIADNE Zásah NAKA pre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Viac o téme: ZásahNAKAVýchodné SlovenskoSlovenská správa ciest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu