Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obžalobu podanú na exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského bude riešiť sudca v Banskej Bystrici

Vladimír Pčolinský
Vladimír Pčolinský (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Obžalobou podanou na exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského sa bude zaoberať sudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," priblížila Kudjáková. Prípadom sa bude opätovne zaoberať sudca Rastislav Stieranka, ktorý v minulosti odmietol obžalobu na Vladimíra Pčolinského pre procesné pochybenia.

Archívne video

Advokát Pčolinských mal zobrať úplatok, NAKA mu prehľadáva kanceláriu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v piatok 27. októbra obžalobu pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Pôvodné obvinenie v prípade zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára. Konkurznému právnikovi súd schválil dohodu o vine a treste.

Viac o téme: Súd SISVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu