Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Cenové tornádo na trhu s palivami! TAKTO sa pohli benzín a nafta: Jedni tankujú lacnejšie, druhí zas drahšie

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/ Maarty)

BRATISLAVA – Opäť tu máme nové ceny pohonných hmôt, ktorá sa v priebehu posledných mesiacov nedokázali udržať v stabilných mesiacoch dlhšie ako dva týždne. Aj takto pred víkendom sa hodnoty na cenových tabuliach čerpacích staníc opäť pohli. Zatiaľ čo jedna skupina šoférov sa zmene poteší, druhá časť motoristov bude mať hlavu v smútku. Cenový rozdiel medzi benzínom a naftou sa začína zmenšovať.

archívne video

Ceny pohonných hmôt stúpli aj v 22. týždni (Zdroj: Topky/ Maarty)

Priemerné ceny pohonných hmôt napriek všetkými čerpacími stanicami na Slovensku sa opäť raz pohli. Motoristov poteší najmä vývoj cien nafty, ktorý pomaly ale iste klesá zo svojho septembrového maxima. S novou cenovkou 1,658 EUR/l tak na čerpacích staniciach tankujeme v priemere o 2 centy za liter menej, ako tomu bolo v minulom týždni a o 7 centov menej, ako sa ceny nafty pohybovali vo svojom vrchole v polovici septembra.

 

Cenové tornádo na trhu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Dôvod na radosť však v tejto situácii nenájdu motoristi, ktorí majú v garáži auto s benzínovým motorom. Po masívnom prepade cien benzínu, ktorého ceny klesali v priebehu celých štyroch predošlých týždňov sa ceny benzínu opäť pohli nahor.

Cenové tornádo na trhu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/ Maarty)

S novou cenovkou 1,638 EUR/l tak na čerpacích staniciach za jediný liter benzínu zaplatíte o 3 centy viac, ako tomu bolo takto pred týždňom, kedy sa liter benzínu pohyboval na v prieme za 1,606 EUR/l.

V priebehu posledného týždňa klesol taktiež cenový rozdiel medzi benzínom a naftou, ktorý sa v tomto týždni dostal na úroveň 2 centov za liter. Vodiči dieselových motorov však aj naďalej zostávajú v pozícii vodičov, ktorí tankujú drahšie.

Cenové tornádo na trhu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Viac o téme: NaftaBenzínSlovnaftOMVČerpacie staniceShellPohonné hmotyCeny PHMOrlen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu