Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tragický piatok vo Vysokých Tatrách! Poľský turista neprežil pád pod vrcholom Vysokej

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: hzs.sk)

VYSOKÉ TATRY - Poľský turista neprežil pád pod vrcholom Vysokej vo Vysokých Tatrách. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že udalosť, ktorá sa stala počas zostupu z Korunky Vysokej, nahlásil na tiesňovú linku v piatok krátko popoludní náhodný svedok.

archívne video

HZS pátrala po bieloruskom turistovi, telo sa našlo na poľskej strane Tatier (Zdroj: hzs.sk)

Po približne 50-metrovom páde zostal postihnutý nehybne ležať napravo od centrálneho žľabu. "O súčinnosť bola požiadaná Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) z Popradu, ktorá z heliportu v Starom Smokovci vyzdvihla na palubu záchranára HZS. Ten bol následne spolu z lekárom vysadený pri postihnutom. Žiaľ, 38-ročný poľský turista utrpel poranenia nezlučiteľné so životom a lekár už mohol len skonštatovať smrť," uvádza HZS. Medzitým požiadal prostredníctvom poľských záchranárov o pomoc aj jeho kamarát, s ktorým bol na túre.

Tragický piatok vo Vysokých
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hzs.sk)

Po tragickej nehode už nebol schopný samostatne zostúpiť spod vrcholu. Posádka vrtuľníka vyzdvihla od nebohého Poliaka záchranára HZS a následne ho vysadila pri uviaznutom turistovi. "Po príprave na letecký transport bol spolu s horským záchranárom evakuovaný z terénu a vysadený pri Popradskom plese," dodáva HZS. Telo nebohého záchranári transportovali do Starého Smokovca a odovzdali príslušníkom Policajného zboru SR a obhliadajúcemu lekárovi.

Viac o téme: HZSVysoké TatryTuristaPád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu