Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vojna v polícii: Na súde je obžaloba na exprezidenta Kovaříka! Vinia ho zo zmarenia Santusovej akcie

Peter Kovařík
Peter Kovařík (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prvý prípad vojny v slovenskej polícii sa dostal na súd. Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajného prezidenta Petra Kovaříka. Ten čelí obvineniu zo zmarenia akcie inšpekčného tímu Oblúk, ktorý viedla Diana Santusová.

Policajný exprezident Peter Kovařík je obvinený z toho, že zmaril akciu inšpekčnej služby. Tím sa nazýval Oblúk a viedla ho Diana Santusová. Potom, čo mu vzniesli obvinenie, Kovařík zo svojej funkcie odišiel. Zásah sa vtedy týkal zadržania trojice svedkov - Petra Petrova, Mateja Zemana a Csabu Dömötöra. Zemana a Petrova však nakoniec nezadržali, pretože prišiel pokyn od Kovaříka, aby sa zasahujúci policajti stiahli. Tým podľa prokurátora Kovařík zmaril zaisťovací úkon. 

Kovařík pre portál Aktuality.sk teraz povedal, že trvá na svojej nevine. "Bol by som prekvapený, keby súd takto vykonštruovanú obžalobu neodmietol," povedal policajný exprezident. "Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava dňa 25. 09. 2023 podal Mestskému súdu Bratislava I obžalobu na obv. P. K. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti," potvrdil pre portál hovorca bratislavskej prokuratúry Patrik Hujsa.

Na pohreb Vladimíra Krčméryho prišiel exprezident policajného zboru Peter Kovařík (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: ObžalobaPolícia Peter KovaříkVojna v polícii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu