Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTOREPORTÁŽ Parlament otvoril svoje brány, pripravený bol bohatý program! Pozrite sa, ako to vyzeralo

Zobraziť galériu (39)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Národná rada (NR) SR v piatok otvorila svoje brány pre verejnosť. Pripravený bol program v areáli parlamentu a Bratislavského hradu. Deň otvorených dverí trval do 17.00 h.

Návštevníkov piatkového dňa otvorených dverí v parlamente zaujala predovšetkým rokovacia sála a policajná ukážka záchrany rukojemníka. Tešili sa aj na prehliadku Bratislavského hradu. Dušana (52) a jeho syna Patrika (10) najviac potešili rokovacie priestory, kancelária predsedu parlamentu a hrad.

Kollár tvrdí, že Ústava by mala slúžiť na to, aby nás spájala, nie rozdeľovala (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Dvadsaťdeväťročného Martina zaujíma prehliadka hradu a stretnutie s ľuďmi, ktorých vidí len v televízii. Možnosť prísť do parlamentu na Deň Ústavy SR ocenil aj 40-ročný Peter. Osemročnému Jakubovi sa najviac páčil vrtuľník a záchranná akcia policajtov. Trojročná Ninka bola nadšená, že si mohla sadnúť do rôznych policajných a hasičských áut.

Galéria: FOTOREPORTÁŽ Parlament otvoril svoje brány, pripravený bol bohatý program! Pozrite sa, ako to vyzeralo

Stánok mali pripravený aj vojaci. Verejnosť si v ňom mohla pozrieť rôzne zbrane, ako napríklad brokovnicu, útočné pušky a guľomet. Polícia okrem rôznych vozidiel, ukážky psov a iných ukážok učila deti o zásadách bezpečnosti a pravidlách premávky. Národné športové centrum ponúklo návštevníkom základný obraz o diagnostike. Testovali skok do výšky, silu stisku a rýchlosť na veslovacom trenažéri.

Viac o téme: PoliticiDeň otvorených dveríBratislavský hradParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu