Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Politici sú v šoku! Neskrývaný žiaľ nad smrťou Vaša Patejdla (†68): Čaputová ukázala starú spoločnú fotku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Ramon Leško, Getty Images)

BRATISLAVA – Šok a veľký žiaľ. Víkend začal pre Slovensko smutnou správou, ktorej je ťažko aj uveriť. Do umeleckého neba odišla hudobná legenda Vašo Patejdl. Umelec skonal po krátkej a ťažkej chorobe. Za hudobníkom, ktorého skladby počúvali celé generácie, žiali aj politici.

Smutnú správu priniesla kapela Elán, ktorú Vašo Patejdl zakladal a roky v nej pôsobil. „S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich srdciach vám oznamujeme, že dnes 19. augusta 2023 v nočných hodinách nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil mimoriadny a vzácny človek, náš celoživotný priateľ, výnimočný a geniálny hudobník a hudobný skladateľ megahitov svetovej úrovne, pán VAŠO PATEJDL,“ uviedli prostredníctvom sociálnej sieti.

 

Do umeleckého neba dnes odišla ďalšia významná osobnosť slovenskej hudby Vašo Patejdl. Jeho tvorbu každý z nás veľmi...

Posted by Sme rodina on Saturday, August 19, 2023

Za spevákom, ktorý ovplyvnil svojou tvorbou celé generácie, žialia aj politici. Prezidentka Zuzana Čaputová zdieľala na sociálnej sieti spoločnú fotku z čias, ke´d mala iba 17 rokov. "Mala som 17 a on bol hviezda. V deň narodiek mal koncert v Pezinku. A zahral mi k nim pesničku. Ďalšiu už nezahrá. Nečakaný odchod Vaša Patejdla je smutnou správou pre všetkých jeho slovenských i českých fanúšikov. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine, priateľom a blízkym tejto hudobnej legendy," napísala. 

 

Mala som 17 a on bol hviezda. V deň narodiek mal koncert v Pezinku. A zahral mi k nim pesničku. Ďalšiu už...

Posted by Zuzana Čaputová on Saturday, August 19, 2023

"Vašo Patejdl bol talentom, ktorý sa narodí raz za sto rokov. Jeho autorský jemnocit z neho právom urobil legendu slovenskej hudobnej scény ... neviem (a ani si nechcem) predstavovať svet bez skladieb Po schodoch ci Nepriznaná .... Bude chýbať," uviedol premiér Ľudovít Ódor. 

 

Vašo Patejdl bol talentom, ktorý sa narodí raz za sto rokov. Jeho autorský jemnocit z neho právom urobil legendu...

Posted by Ľudovít Ódor - premiér on Saturday, August 19, 2023

„Jeho tvorbu každý z nás veľmi dobre pozná, pretože ju milujeme už desiatky rokov. Vďaka jeho skvelým piesňam tu jeho odkaz ostane už navždy,“ uviedla strana Sme rodina.

Podľa šéfa strany Hlas-SD Petra Pellegriniho odišla ikona československej a následne slovenskej populárnej scény. „Geniálny skladateľ, úžasný hudobník Vašo Patejdl na ktorého piesňach vyrastali celé generácie. Je to obrovská strata pre slovenskú kultúru. Žiaľ, opúšťajú nás skvelí ľudia, ktorých vklad do kultúrneho bohatstva národa je nespochybniteľný. Miroslav Žbirka a teraz Vašo Patejdl. Odišli, ale ich umenie zostáva a prostredníctvom ich piesní budú navždy s nami. Ďakujeme za všetko. Nikdy nezabudneme,“ uviedol.

 

Odišla ikona československej a následne slovenskej populárnej scény. Geniálny skladateľ, úžasný hudobník Vašo Patejdl na...

Posted by Peter Pellegrini on Saturday, August 19, 2023

„Dnes je veľmi smutný deň. Deň pripomínajúci ako všetci starneme. Stále viac odchádzajú legendy, na ktorých hudbe sme vyrastali,“ napísal marián Viskupič z SaS. „Ľudia ako Vašo, Meky, Sinead O'Connor a ďalší odchádzajú do hudobného neba...predčasne,“ dodal.

Strana OľaNO o Patejdlovi píše ako o mimoriadnom a vzácnom človeku, vynikajúcom muzikantovi a autorovi nesmrteľných hitov.  

 

🖤Vašo, ďakujeme Ti za všetko! Po krátkej a ťažkej chorobe dnes zomrel Vašo Patejdl. 🎹Mimoriadny a vzácny človek, vynikajúci muzikant, autor nesmrteľných hitov. Odpočívaj v pokoji.

Posted by OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti on Saturday, August 19, 2023

„Opúšťajú nás legendy a nemá ich kto nahradiť,“ povedal poslanec Andrej Stančík. Rodine a blízkym zaželal úprimnú sústrasť.

 

Opúšťajú nás legendy a nemá ich kto nahradiť. Skupina Elán oznámila smutnú správu. Zomrel Vašo Patejdl. Úprimnú sústrasť rodine a blízkym.

Posted by Andrej Stančík on Saturday, August 19, 2023

„Zbohom maestro. Vaša hudobná genialita bude veľmi chýbať,“ smutne odkázal poslanec Martin Klus.

 

Opustil nás jeden z najlepších skladateľov a hudobníkov. Nech ti je zem ľahká Vašo Patejdl. 🙏 Odpočinutie večné daj mu, Pane, a svetlo večné nech mu svieti. Nech odpočíva v pokoji. Amen.

Posted by Peter Pollák on Saturday, August 19, 2023
 

Vašo Patejdl sa zaradí medzi legendy. Ďakujeme za prínos Tvojej tvorby, ktorá dokázala, že aj slovenská hudba vie byť svetová. R.I.P.

Posted by Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS on Saturday, August 19, 2023

Bývalý minister obrany Jaroslav Naď tvrdí, že zostal bez slov. "Ikona, hudobná legenda, ktorá bude navždy v našich srdciach. Veľký odkaz, ktorý zanechal Vašo vo svojej tvorbe ostane navždy s nami.  Osobitne budem spomínať na nedávnu svadbu mojich priateľov, ktorým prišiel s láskou a pokorou zahrať a zaspievať. Boli to chvíle plné jeho osobitnej energie a elánu. Tak si ho budem pamätať. Rodine a priateľom vyjadrujem úprimnú sústrasť," napísal.

 

OSTAL SOM BEZ SLOV😔 Ikona, hudobná legenda, ktorá bude navždy v našich srdciach. Veľký odkaz, ktorý zanechal Vašo vo...

Posted by Jaro Naď on Saturday, August 19, 2023

 

Viac o téme: PoliticiúmrtieVašo Patejdl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu