Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovenskí hasiči sa vracajú z Talianska po odstraňovaní následkov povodní

Slovenskí hasiči ukončia v sobotu svoju činnosť pri meste Conselice v Taliansku.
Slovenskí hasiči ukončia v sobotu svoju činnosť pri meste Conselice v Taliansku. (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

BRATISLAVA - Slovenskí hasiči ukončia v sobotu (3. 6.) svoju činnosť pri meste Conselice v Taliansku, kde pomáhali pri odstraňovaní následkov povodní. Slovenský modul vysokokapacitného odčerpávania (HCP) momentálne pokračuje v nasadení spolu s tímami z Belgicka a Slovinska. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

"Slovenský tím nepretržite čerpá vodu počas dňa i noci. Slovenskí hasiči doposiaľ prečerpali 690.000 kubických metrov pri meste Conselise a 602.000 kubických metrov pri meste Ravenna. Spolu prečerpal modul HCP zo Slovenska už 1.292.000 kubických metrov vody," priblížila. V sobotu sa podľa nej hasiči začnú pripravovať na cestu domov.

 

Slovenský modul HCP zajtra ukončí svoju činnosť v Taliansku 💪🏻🚒 Slovenský modul HCP pokračuje v nasadení pri meste...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Friday, June 2, 2023

"Posledná zmena začne čerpať vodu zajtra po 7.30 h ráno, zatiaľ čo ostatní príslušníci budú baliť vecné prostriedky a modul sa bude pripravovať na cestu naspäť na Slovensko," poukázala Križanová. Nedávne záplavy v regióne Emilia-Romagna na severe Talianska spôsobili škody za vyše sedem miliárd eur. Slovensko vyslalo do Talianska 25 hasičov a dve veľkokapacitné čerpadlá, ktoré umožňujú spolu odčerpať 6000 kubických metrov vody za hodinu.

Viac o téme: PovodneHasičiTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu