Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šamorín je najstráženejšie mesto na Slovensku! Desiatky kukláčov v pohotovosti: Prišiel obávaný motorkársky gang

Motorkársky gang Hells Angels na Slovensku Zobraziť galériu (4)
Motorkársky gang Hells Angels na Slovensku (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Policajti v nepriestrelných vestách, oplotený hotel či uzavreté cesty. Aj takto momentálne vyzerá najstráženejšie mesto na Slovensku Šamorín. Za miesto zrazu si ho totiž vybral obávaný motorkársky gang, ktorý si hovorí Pekelní Anjeli (Hells Angels).

Obávaný motorkársky gang Hells Angels dorazil na Slovensko, polícia je v pohotovosti (Zdroj: Topky/Maarty)

Tisícky ľudí na ťažkých motorkách, v kožených vestách a vyšívanou lebkou ako logom sa tento víkend udomácnili v Šamoríne. Ide o motorkársky gang Hells Angels, ktorý prišiel na medzinárodnú akciu, ktorá sa koná každý rok v inom hlavnom meste. Tentokrát si vybrali Bratislavu, kde sa podobná udalosť deje prvýkrát. Polícia však ubezpečuje verejnosť, že je pripravená. 

"Aby sme dokázali v prípade potreby včas a efektívne zasiahnuť a upokojiť situáciu v meste tak, aby nedošlo ku škodám na majetku alebo k iným protiprávnym konaniam," uviedla hovorkyňa Prezídia PZ SR Denisa Bárdyová.

Obávaný motorkársky gang Hells Angels dorazil na Slovensko (Zdroj: Topky/Maarty)

"Prípady narušenia verejného poriadku prípadne páchania inej protiprávnej činnosti sme v tejto súvislosti dosiaľ nezaznamenali. Taktiež v tejto súvislosti nedošlo k obmedzeniu osobnej slobody prípadne k zadržaniu osôb," dodala Bárdyová. O tom, že polícia berie situáciu vážne, svedčí aj fakt, že v Šamoríne sa aktuálne nachádza množstvo kukláčov v nepriestrelných vestách so samopalmi. Uzavreté sú aj niektoré cesty a areál hotela, v ktorom sú motorkári ubytovaní, je oplotený a tiež uzavretý.

Galéria: Obávaný motorkársky gang dorazil na Slovensko

Obávaní a násilní

"Pekelní Anjeli" patria medzi jeden z najobávanejších motorkárskych gangov na svete. Vznikol v roku 1948 v Kalifornii. Organizácia, ktorú založili vojnoví veteráni, je opradená legendami. Spája sa s ňou romantická predstava o slobodných a divokých jazdcoch, na druhej strane sú jej členia spájaní so stovkami násilných incidentov a trestných stíhaní.

Motorkársky gang Hells Angels na Slovensku
Zobraziť galériu (4)
Motorkársky gang Hells Angels na Slovensku  (Zdroj: Topky/Maarty)

Stať sa členom organizácie je náročné, informácie o svojich aktivitách si členovia vymieňajú len medzi sebou. Klub má svoje pobočky po celom svete, na Slovensku sa nachádzajú v Bratislave a Nových Zámkoch. Pri rovnakom podujatí, aké sa tento víkend organizuje na Slovensku, dochádzalo aj k násilným incidentom. Napríklad v roku 2015 na zraze v Grécku členovia Hell's Angels surovo zbili gréckeho občana, ktorý neskôr na následky zranenia zomrel.

Motorkársky gang Hells Angels na Slovensku
Zobraziť galériu (4)
Motorkársky gang Hells Angels na Slovensku  (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: MotorkáriPolícia ŠamorínMotorkársky gangHells Angels
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu