Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zburcoval polovicu Bratislavy: Polícia zadržala 43-ročného Ladislava! Súd ho už za rovnaký skutok odsúdil

Muž bol už za podobný skutok odsúdený.
Muž bol už za podobný skutok odsúdený. (Zdroj: Polícia)

BRATISLAVA - Začiatkom apríla hlavné mesto vyplašila správa, že v nákupnom centre na Einsteinovej ulici v Petržalke evakuujú ľudí. V okolí bola aj odklonená doprava a plno policajtov. Tí hľadali bombu, ktorú im niekto telefonicky nahlásil.

Nahlásený výbušný systém sa nakoniec nepotvrdil a polícia začala pátrať po oznamovateľovi poplašnej správy. Nakoniec ho aj zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Ide o 43-ročného Ladislava z Bratislavy. "Ten podľa zistených informácií mal v mesiaci apríl uskutočniť telefonický hovor na tiesňovú linku 158, v ktorom oznámil, že v obchodnom centre na Einsteinovej ulici je bomba a myslí to vážne," informovala polícia. 

Na základe toho boli ihneď na miesto vyslané bezpečnostné a záchranné zložky. Následne bola vykonaná evakuácia a systematické prepátranie celého objektu. Dôkladnou kontrolou bolo zistené, že v objekte sa žiadna bomba a ani iný výbušný systém nenachádza. Na základe toho bolo zistené, že skutočnosti, ktoré mal oznámiť 43-ročný Ladislav sa nezakladali na pravde a boli poplašnou správou.

archívne video

Na Krajskom súde v Bratislave, kde sa rozhoduje o väzbe pre Borisa Beňu a Ľudovíta Makóa, nahlásili bombu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Nakoľko jeho telefonickým oznamom vyvolal opatrenia vedúce k nebezpečenstvu vážneho znepokojenia obyvateľstva nachádzajúceho sa v uvedenom obchodnom centre, bolo mu zo strany vyšetrovateľa vznesené obvinenie zo zločinu šírenia poplašnej správy. 43-ročný Ladislav sa nedopustil uvedeného konania prvýkrát," dodala polícia s tým, že v informačných systémoch bolo zistené, že už v minulosti bol za taký trestný čin odsúdený Okresným súdom Bratislava V. Vyšetrovateľ zároveň spracoval a podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie.

Viac o téme: AuparkBombaNákupné centrumPolícia Poplašná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu