Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

PRÁVE TERAZ Pre údajnú bombu evakuovali niekoľko vlakov, či prerušili dopravu: Premávka v Štrbe je OBNOVENÁ

Železničná stanica Štrba
Železničná stanica Štrba (Zdroj: vlaky.net)

BRATISLAVA/ŠTRBA - Vlaky cez Štrbu v pondelok niekoľko hodín nepremávali. Dôvodom bolo nahlásenie bomby vo vlaku spoločnosti RegioJet. Na mieste zasahovala polícia. Vlak prehľadal pyrotechnik. Prípad rieši polícia v Česku, pretože tam bolo prijaté oznámenie. Pre údajnú bombu evakuovali v pondelok v Kysaku aj vlak Českých dráh. Aj ten prehľadal policajný pyrotechnik. Vlak v stanici odstavili, železničná doprava cez Kysak nebola prerušená.

-Aktualizované 14:57

Pyrotechnickú prehliadku vlaku, ktorý v pondelok ráno pre údajnú bombovú hrozbu zastavili v stanici Kysak (okres Košice-okolie), polícia ukončila s negatívnym výsledkom. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

- Aktualizované 13:05 

Železničnú dopravu cez stanicu Štrba v okrese Poprad obnovili. Viaceré vlaky však aktuálne hlásia meškanie, niektoré od 40 do 128 minút. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojom webe.

archívne video

Autentické video zo zrážky vlaku a kamión a v Prešove (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Hovorkyňa Železníc SR Ria Feik Achbergerová potvrdila, že nástražný výbušný systém nahlásili vo vlaku spoločnosti RegioJet približne o 9.30 h. "Môžem potvrdiť, že na mieste sú policajné zložky, ktoré situáciu preverujú," uviedla. Nástražný výbušný systém mali podľa nej krátko po 8.30 h nahlásiť aj vo vlaku spoločnosti České dráhy v Kysaku.

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová doplnila, že prípad rieši česká polícia, pretože tam bolo prijaté oznámenie. "Naša polícia vykonáva všetky potrebné bezpečnostné opatrenia a pyrotechnickú prehliadku," uviedla.

 

Cez žst. Štrba je PRERUŠENÁ doprava z dôvodu mimoriadnej udalosti ( nahlásenie nástražného výbušného systému vo vlaku RJ 1012 ).

Posted by Obmedzenia prevádzky na tratiach ŽSR on Monday, May 22, 2023

Rovnaké hlásenie dostali aj České dráhy

PR manažérka spoločnosti RegioJet Alexandra Janoušek Kostřicová v reakcii na incident uviedla, že anonymné udanie prišlo ráno mailom. Uvádzalo sa v ňom, že na palube vlaku RJ 1012 Košice - Praha sa nachádza bomba. "Rovnaké hlásenie dostali aj České dráhy. Náš personál vlak prešiel a žiadnu výbušninu nenašiel. Informáciu sme posunuli polícii, ktorá s tým pracuje. Dostali sme inštrukcie, ako máme postupovať, a na miesto prišiel pyrotechnik, ktorý vlak prehľadáva," uviedla Janoušek Kostřicová s tým, že iných spojov sa oznámenie netýkalo.

Pre údajnú bombu evakuovali aj vlak v Kysaku

Pre údajnú bombovú hrozbu evakuovali v pondelok na stanici v Kysaku v okrese Košice-okolie vlak Českých dráh smerujúci z Prahy do Humenného. "Bomba vo vlaku bola nahlásená o 8.17 h," uviedla hovorkyňa Železníc SR Ria Feik Achbergerová.

Vlak v stanici Kysak odstavili. "Vlak bol zrušený. Cestujúca verejnosť bola evakuovaná a následne prestúpila do ďalšieho vlaku," povedala hovorkyňa. Železničná doprava cez Kysak nie je prerušená, vlaky jazdia tri koľaje od miesta odstavenia evakuovaného vlaku. Ten prehľadávala polícia za pomoci služobného psa. Ešte predpoludním boli na mieste prítomné zložky Policajného zboru.

Viac o téme: DopravaBombaŽelezničná stanicaPrerušenieŠtrba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu